Jak básníci neztrácejí naději přehled
Ladislav Pecháček
Filmová povídka vznikla na základě scénáře 5. dílu filmových Básníků, u jejichž zrodu stáli před lety spisovatel a scenárista L. Pecháček, producent M. Šmídmajer a režisér D. Klein. "Básníkům" je nyní už čtyřicet a mají za sebou úspěchy i pády. Hlavní hrdina Štěpán Šafránek se po smrti maminky musí konečně postavit na vlastní nohy a rozhodnout, jak naloží se svým životem... Text plný laskavého humoru dopro- vázejí snímky z filmu. Váz., 176 + 16 str. barev. fotopříl., 14,5 x 20,6 cm... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak básníci neztrácejí naději. Přihlašte se a napište ho.
Za mě osobně zatím asi nejvtipnější díl (šestku se chystám číst). Zároveň ale v tomto díle působí Štěpán nejvíc jako posedlý sexem. V ostatních dílech to bylo decentnější.
Prakticky stejné jako film, který také není nic moc. Přečíst se to dá. Oddechovka, při které se doopravdy nemusí myslet.
Zfilmováno
Jak básníci neztrácejí naději (2002)
Kniha Jak básníci neztrácejí naději v seznamech
česká literaturaAutorovy další knížky
2009 | Dobří holubi se vracejí |
1980 | Amatéři aneb Jak svět přichází o básníky |
1988 | Vážení přátelé, ano |
2004 | Jak básníci přicházejí o iluze |
2004 | Jak básníci neztrácejí naději |
Z pětice těchto útlých knížek je tato asi nejlepší, páč jsem viděl "pětku" snad jen 5x :) Ale i to je dost. Ale konec jsem si nepamatoval, tak jsem si to mohl aspoň trošku užít.