Básníci pařížské bohémy přehled

Básníci pařížské bohémy
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199078/bmid_basnici-parizske-bohemy-M6c-199078.jpg 5 8 8

Podtitul: 1830–1848 Uspořádal, průvodní text napsal a verše vybral Jaroslav Fryčer. Ilustrace vybrala Jitka Kostková.

Poezie
Vydáno: , Odeon

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Básníci pařížské bohémy. Přihlašte se a napište ho.

ozzak
30.11.2024 4 z 5

Super výbor poezie s Francie 1830 - 1848 básníci u nás na námi výzva pro nakladatele co takle basnir
ky této sbírky vydat v češtině. Ve sbírce jsou pěkný medailonky autorů které jsou ve sbírce
Menší ukázka
Elisa Mecroeurova
Snění
Co srdce na tom! Život lze obětovat i chvíli :své srdce otevřít, darovat všechen cit chvíli kdy k poháru se ústa něžně schyli, kdy nektar pokusí kdy mohu štěstí pít.
Je třeba naplnit rok jeho koloběhu? Zítřejší severak poplenení dnešní květ, miluji na ruzích jen vůní svěžest něhu chci jarní paprsky nechci sníh ani led.
Jedina hodina je víc než cela léta ne stíny nemohou být bratry rozbresku.
Chci spocinout dřív než poznam tíhu světa!
Ja zkusím toliko vydat se na, ztesku.

ozzak
10.04.2021 4 z 5

užasna výbor poezie básníku Pařížské bohémy 1830-1848 velká škoda že od básníku z teto knihy u nás nic jiného nevyšlo

Beltrix
27.03.2016 3 z 5

Kromě básní a dalších uměleckých útvarů obsahuje i velmi zajímavé informace o pařížské bohémě.

Kniha Básníci pařížské bohémy v seznamech