Baštírna u přístavu přehled

Baštírna u přístavu
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119494/bmid_bastirna-u-pristavu-119494.jpg 4 6 6

Baštírna je vlastně občerstvovací kiosek na břehu Sázavy obklopen idylickými, prvorepublikovými říčními lázněmi. Místo kam jezdí trampové, kde se zastavují turisté na pouti podél řeky a kam se stahují chataři z okolních chat. Baštírnu obsluhuje samorostlý Antonín Kačaba a jeho pěkná žena Miluše. Stálejšími obyvateli tohoto místa pak jsou převozník Karel, obtloustlý Bandaska, vytáhlý chlapík přezdívaný Puška, tramp Bill a Malej Venca Kanda se svojí ženou a dvojčaty. Tady na Baštírně našli bezpečné útočiště a zázemí. Jsou to lidé, které sem zavál osud, snad proto, že se nedokázali přizpůsobit nové, polistopadové době. Jejich život tady u řeky ubíhá bezstarostně při klábosení, pití piva a vymýšlení nejrůznějších legrácek. Jsou to takoví pivní skauti. Mezi ně dokonale zapadá i starousedlík Kapitán Rik, jediný pravověrný tramp a zálesák, majitel chaty Rikatádo ve stráni hned nad Baštírnou. Nesmíme také zapomenout na šerifa Jozule, takovou podivnou figurku, mládence, který vyjíždí každý víkend z Prahy, aby se v převleku westernových hrdinů vydával na pouť podél Sázavy. Dny na Baštírně plynou v nečinnosti, v dokonalé pohodě, a na to, co se děje v okolním světě, zdejší obyvatelé myslet ani trochu nechtějí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Baštírna u přístavu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (3)

jprst
16.09.2020 3 z 5

Žádné velké nadšení to u mě nevyvolalo, ale číst se to dá. Prostě jde o příjemné počtení na lenivé letní odpoledne.

pedobro
10.06.2019 5 z 5

Četlo se skoro samo...snad i z nostalgie...mám to místo ráda, dalo mi kdysi mého nynějšího manžela, rádi se sem vracíme....při čtení jsem byla zase pod hláskou...:-)


orinka3
14.04.2015 4 z 5

Umím si představit, že podle knihy by mohl být natočený pěkný český a možná i úspěšný seriál. Něco, jako byl Okresní přebor. Knížka navozuje lenivou letní atmosféru říčních lázní, trošku jako v Rozmarném létě. Není sice nabitá napětím, ale čte se příjemně. Je to takové naše, české:)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Baštírna u přístavu v seznamech

v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit3x