Krev na jazyku přehled
Stephen Booth
Ben Cooper a Diana Fryová série
Do Peak Districtu dorazila zima. A Marie Tennentová se rozhodla spáchat dost nepravděpodobnou sebevraždu. Stulila se do sněhu v horách a dlouze čekala, až zmrzne. Seržantka Diane Fryová se snaží vyšetřovat vraždu, ale zjišťuje, že je to ještě obtížnější než jindy. Sníh a mráz brání polovině Oddělení E vůbec dorazit do práce, její partner, konstábl Ben Cooper, je zaměstnán prošetřováním válečné záhady staré přes padesát let. A Fryová má dojem, že Benův zájem o případ je jenom ztrátou policejního času. Ale když o pomoc žádá mladá Kanaďanka, Cooper dámě v nesnázích samozřejmě na pomoc běžet musí. Jenomže v Peak Districtu se v lednu objevilo mrtvých těl více. Například i neznámého, dobře oblečeného muže pohozeného u kraje neprůjezdného průsmyku. Vedle něj sice ležela i cestovní brašna, avšak prázdná. Doklady u sebe neměl, proto mu na Oddělení E začali říkat Sněhulák. A než se nadáli, měli na výběr hned dva mladé muže, kteří by oním Sněhulákem mohli být. A pak zákeřný útok na Coopera v edendaleských ulicích ukáže, že případy budou zase jednou mnohem složitější, než se zdají. zdroj: www.kosmas.cz... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2008 , BB artOriginální název:
Blood on the Tongue, 2002
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krev na jazyku. Přihlašte se a napište ho.
Za mě nejslabší ze série (tedy z těch 4, co vyšly v češtině), ale i tak rozhodně stojí za to. Detektivky od Bootha mám ráda hlavně pro to, že je to ten typ knih, kdy nejde jen o konkrétní vraždu/vraždy, ale také o život vyšetřovatelů a hlavně o prostředí ve kterém se děj pohybuje.
Kniha mě nějak moc nebavila. Bylo to dobře napsané, postavy taky dobrý, příběh zajímavý. Ale nějak mi tam chybělo napětí,spád,něco co čtenáře nutí číst stále dál a knihu neodložit.
Kniha Krev na jazyku v seznamech
Kniha mě moc nebavila. Zbytečně zdlouhavé.