Slepá hrozba přehled
Stephen Booth
Ben Cooper a Diana Fryová série
< 4. díl
Slepá hrozba není vždy jen to, co nevidíme. Může to být i něco, co vidět nechceme nebo nedokážeme. Jak dobře ví i Diane Fryová, která někdy odmítá vidět i to, co má přímo před očima. A jak ví i Ben Cooper, který se sice už dokázal aspoň částečně odtrhnout od rodinné historie, ale vzápětí ho čeká případ, který dokáže vyřešit jen tehdy, když pochopí historii jiné rodiny. Blíží se květen a pod Černou horou leží vesnice Withens. Není to žádná poklidná víska, ale místo vandalismu, zlodějství a podivných zmizení. A nyní i vraždy.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2009 , BB artOriginální název:
Blind to the Bones, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepá hrozba. Přihlašte se a napište ho.
Bez váhání pětka. Zajímavé prostředí, zajímaví hrdinové. Možná pomalejší tempo, ale to mám ráda - čtu právě proto, abych si odpočala od spěchu dnešních dnů. Lahůdka, která ale nebude chutnat každému.
Vůbec mě to nezaujalo. Celé se to vleče a na konci je odhalen vrah, ke kterému v celé knize nevedou žádné stopy.
Kniha Slepá hrozba v seznamech
Knihy od autora mám moc ráda: hodně pomalé a důkladné co do vyobrazení reálií, krajiny, prostředí, lidí, celé atmosféry v dějinné souvislosti. Stejně jako v ostatních případech to ale není čtení povzbudivé, vždy je vidět v přímém přenosu úpadek, farem, vesnic, venkovanů. Sice těmi posledními hýbou všudypřítomné problémy, neřesti a zášti, ale to prostředí a nevyhnutelný zánik něčeho spolehlivého minulého k pesimismu a odloučení se od reality různými způsoby rozhodně negativně přispívá. Spousty hrdinů je mi pak až líto. Občas i Coopera, který občas z pera autorova vychází jako trochu ňouma, který si neporadí s paní domácí, sousedkou, nadřízenou, ani se psem obranářem. Opuštěné vesnice, nevyužívané železniční tratě a tunely, a to vše ve velmi působivém a lákavém Peak District, to je prostředí "slepoty nad kostmi".