Nebojácny přehled
M. W. Craven
Ben Koenig série
1. díl
Mali by sa mať na pozore. Pretože on prichádza. Čoho je schopný skutočne nebojácny muž? To čoskoro zistia... Ben Koenig kedysi viedol elitnú skupinu špeciálnych operácií amerického maršala. Jeho tím lovil tých najhorších zločincov a dokázal nájsť kohokoľvek. Jedného dňa však sám zmizol. Po šiestich rokoch na úteku sa jeho tvár zrazu objavuje na všetkých televíznych obrazovkách v krajine. Niekto z Benovej minulosti vynakladá mimoriadne úsilie, aby ho našiel. Uniesli mladú ženu a on jediný ju dokáže zachrániť. Vyšetrovanie zavedie Koeniga do pekelnej horúčavy v púšti Chihuahuan. Niektorí z tamojších obyvateľov ukrývajú tajomstvo a sú ochotní urobiť čokoľvek, aby ho ochránili. Lenže aj Koening jedno má: trpí jedinečnou chorobou, vďaka ktorej nedokáže cítiť strach. Bývalý maršal sa teraz vydáva na lov a ohrození sú všetci.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
Fearless, 2023
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nebojácny. Přihlašte se a napište ho.
Novou sérii od mého nejoblíbenějšího autora thrillerů M. W. Cravena jsem si nemohla nechat ujít. Hned od oznámení, že bude kniha vycházet, jsem si bedlivě hlídala její vydání.
Je to zase něco úplně jiného než jsme zvyklí z jeho předchozí serie s Washingtonem, ale to mi vůbec nevadilo. Ben je opravdu zajímavá postava a skrz něho se toho dozvídáme hodně o zabíjení, speciálních jednotkách, podsvětí, práci v utajení a prostě všechno, co potřebuje k přežití člověk, který nemá z ničeho strach. Musím říct, že právě tyto některé informace na mě byly v knize někdy až moc. Ne že by mě nezajímaly, jsem ráda, že jsem si o nich něco přečetla, ale bylo to na mě napsané moc složitě, že nevěřím, že jsem všemu správně rozuměla.
Nicméně i tak jsem se nemohla odtrhnout od stránek, protože kniha byla nabitá akcí. Prostě skoro vůbec si neoddychnete, jako si nemohl v příběhu oddechnout Ben.
Jediné, co mě na knize zklamalo byla poslední kapitola. To zakončení knihy bylo dost zvláštní. Čekala jsem nejspíš jiný konec.
Určitě ale knížku, zase jako předchozí od Cravena, můžu doporučit. Je to skvělý autor pro milovníky thrillerů a určitě vás nezklame.
Ben Koenig jednoho dne přijde do peklíčka. Jelikož tam jistě nakráčí se samopalem a beze strachu, Lucifer by si už teď měl začít shánět neprůstřelnou vestu!
Tohle byla vážně velkolepá jízda. Nemůžu si pomoct, ale bavilo mě to od první do poslední stránky . Miluju akční hrdiny, co se s tím nepářou, nemají naděláno v kalhotách a zatraceně dobře jim to pálí! A teď tím myslím mozkové závity, nejenom prst na spoušti. Prosím všechny ty zlobivé manžely, ztracené dětičky a ostatní stokrát omleté nudné thrillery si strčte za klobouk a dejte mi další díl s Benem Koenigem, hned! :)
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Kniha Nebojácny v seznamech
v Mé knihovně | 120x |
2019 | Loutkové divadlo |
2020 | Černé léto |
2021 | Kurátor |
2022 | Mrtvá zóna |
2023 | Botanik |
Autor nám trochu ukročil stranou a od klasických detektivek jsme se dostali k thrilleru z texaské pouště. Ben, bývalý maršál Spojených států, díky jisté bojové nehodě necítí strach a podle toho taky jedná....
Knihu hodnotím jako solidní příspěvek do žánru akčních románů s chytrými, zdatnými a neohroženými hrdiny.