Bezduché mesto přehled

Bezduché mesto
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/323980/bmid_bezduche-mesto-7hn-323980.jpg 4 2832 2832

Domov pre neobyčajné deti slečny Peregrinovej je opustený sirotinec na tajomnom ostrove, v ktorom žili podivní chovanci a diali sa neuveriteľné veci. Hlavný hrdina a rozprávač Jacob odhalil, že akýmsi zvláštnym spôsobom sú stále nažive a spoločným útekom z ostrova sa pokúšajú zachrániť slečnu Peregrinovú, ktorá prišla o svoju ľudskú podobu. Zúfalo bojujú s Bezduchými a Nemŕtvymi, aby našli ymbrynku, čo jej môže pomôcť. Jacob, ktorý dokáže vidieť Bezduchých a dokonca ich zabiť, prežije s nimi neskutočné veci od bombardovania Londýna až po panoptikum na jarmoku s Neobyčajnými, ktorí im chcú pomôcť. Láska k Emme, ktorá k nim patrí, a túžba vrátiť sa k rodičom do vlastného sveta sú pre Jacoba neriešiteľnou dilemou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Plus

Hollow City, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bezduché mesto. Přihlašte se a napište ho.

cziss
včera 3 z 5

Druhý díl jde rovnou do akce. Hlavní postavy hodně cestují v čase a navštěvují zajímavé smyčky. Také se dozvíme několik informací o stvůrách a světě, který autor vymyslel. Přišlo mi ale, že má příběh až moc zvratů, takže mě ten finální až tak moc nešokoval, jak asi autor zamýšlel. Děj mě bavil někdy více, někdy méně. Snad se to s dalším dílem změní. Bohužel mi z knihy není jasné, jestli podivní jsou děti nebo jestli jsou myšlením spíš dospělý. Je to takové nejasné. A proč vlastně byly udržovány takto a ne třeba až v dospělosti. Snad se to v dalších dílech vyjasní.

LuckaDea
14.03.2025 5 z 5

Na tento díl jsem byla moc zvědavá. První díl jsem četla až po shlédnutí filmu, a tak jsem věděla, do čeho jdu. U tohoto dílu jsem netušila, jak se bude příběh vyvíjet dál. Opět mě kniha moc bavila. Příběh je tentokrát plný akce, nechybí napínavé momenty a cestování v různých smyčkách. Zároveň se více seznamujeme s povahou jednotlivých "podivných" dětí a poznáváme i nějaké další. Fotky i v této knize skvěle doplňují příběh. Už se těším na další díl.

mareksevc
14.01.2025 4 z 5

trochu iná atmosféra ako v prvej časti ale príbeh pokračuje zaujimavo

50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017

20 knih, které si uživatelé chtějí koupit

21.11.2016

10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (říjen)

17.10.2016

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Bezduché mesto v seznamech

v Přečtených4 416x
v Mé knihovně1 259x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)