Bible pro děti přehled

Bible pro děti
https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93553/bible-pro-deti-93553.JPG 4 71 71

Pěkně a srozumitelně vypracovaná kniha Starého i Nového zákona, bohatě ilustrovaná a tím, že je psaná pro děti, velmi dobře srozumitelná.

Náboženství Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Mladé letá

The Bible for Children, 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bible pro děti. Přihlašte se a napište ho.

Nemo78
11.02.2025 5 z 5

Příběhy převyprávěné pro děti navíc doplněné krásnými ilustracemi.

vlkodlaq
10.07.2024

Napadá mě citát Charlese Bukowského: "Vyvarujte se těch, kdo neustále hledají dav, neboť sami nejsou nic."
Přemýšlejte sami za sebe a nebojte se kritického myšlení, je to správný způsob, jak se nenechat zmanipulovat kdejakým naleštěným blábolem.

J.P.S.
04.10.2020 2 z 5

Před mnoha lety, když jsem ještě chodil do školky, nám tuto knížku koupila babička. A přestože měla zřejmě dobrý úmysl, neboť zajisté chtěla ve vnoučatech zasít vztah ke křesťanství, tak u mě byl efekt naprosto opačný, protože mě mnohé z těch příběhů tehdy dost děsily. No uznejte sami: Král Herodes povraždí novorozence, král Nabukadnezar upaluje lidí v peci, Baalovi kněží podřezavaji nad oltářem .... A k tomu všemu drsné ilustrace: Dodnes mi v hlavě utkvěl dvoustranný obrázek topících se lidí při potopě světa, stejně tak obrázek chlapů se zakrvácenými meči, jak matkám vytrhavají z náručí novorozence - prostě drsný naturel! Pravda, ilustrace jsou velice hezké, ale zároveň jsou někdy dost naturalistické a pro dítě školkového věku občas děsivé...
Knížku jsem si později přečetl sám, když jsem byl asi ve čtvrté-paté třídě, a tehdy se mi biblické příběhy začaly líbit mnohem více. Řekl bych, že věk cca 8-11 let je cílová skupina, která je myšlena tím "pro děti" . Pro menší děti (školka, začátek školní docházky...) bych doporučil jiná zpracování biblických příběhů.

Kniha Bible pro děti v seznamech

v Mé knihovně74x