Biblia vagíny přehled

Biblia vagíny
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550840/bmid_biblia-vaginy.jpg 4 53 53

Spôsobuje konzumácia cukru kvasinkové infekcie? Má ochlpenie nejakú funkciu? Mali by ste sa starať o svoju vulvu a vagínu? Vysuší sa vaša vagína, ak ste bez sexu? Aká je pravda o vakcíne proti HPV? Toľko dôležitých otázok, toľko presvedčivých, mätúcich a protichodných dezinformácií! V dnešnom čase pseudovedy a produktov podporovaných celebritami je ľahké byť zahltený, či už ide o webové stránky, rady priateliek, nevzdelaných partnerov, dokonca aj od poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Ako teda oddeliť fakty od fikcie? Gynekologička Jen Gunterová, odborníčka na ženské zdravie, prichádza na pomoc s knihou, ktorá vyvracia mýty a vzdeláva a posilňuje postavenie žien. Od reprodukčného zdravia cez vplyv antibiotík a probiotík až po najnovšie trendy vrátane vaginálneho naparovania, vaginálnych produktov z marihuany a nefritových vajíčok vás Gunterová vezme na faktografickú cestu plnú zábavy. Objavte pravdu o: vaginálnom mikrobióme genitálnej hygiene, lubrikantoch a hormonálnych mýtoch a omyloch o tom, ako strava ovplyvňuje vaginálne zdravie kmeňových bunkách a kozmetických operáciách pošvy aké zmeny možno očakávať počas tehotenstva po pôrode a v období menopauzy ako medicína zlyháva u žien tým, že si nevšíma symptómy Okrem toho sa dozviete: aká je najvhodnejšia spodná bielizeň pre vaginálne zdravie ako si vybrať tampón informácie o klitorise a mýtus o bode G A ešte oveľa viac. Či už ste dvadsaťšesťročná dievčina, ktorá sa obáva, že jej pysky nie sú „pekné“, alebo šesťdesiatnička, ktorá má bolestivý sex, táto komplexná príručka sa určite stane vaším celoživotným dôveryhodným zdrojom informácií. Dr. Jen Gunterová prináša knihu o vaginálnom zdraví, ktorá odpovedá na rôzne otázky, ktoré ste vždy mali, ale báli ste sa ich položiť alebo ste na ne nevedeli nájsť správne odpovede. Nazývajú ju rezidentnou gynekologičkou sociálnej siete X, internetovou gynekologičkou a jednou z najzarytejších obhajkýň ženského zdravia. Je tu, aby vám poskytla priame odpovede na témy, ktoré pozná najlepšie.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Aktuell

The Vagina Bible: The Vulva and the Vagina, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Biblia vagíny. Přihlašte se a napište ho.

Andulindaleee
06.06.2024 3 z 5

Vhodné pro mladé slečny a starší, stydlivé dámy, které si dosud mnoho o svém klínu neprostudovaly. Ale čtěte s rozumem!
Ačkoli jsou některé odlišnosti vysvětleny i pro český kontext, ne vše je podchyceno a hlavně ne všude je autorka nestranná - např. její názor na preventivní prohlídky nebo na vliv sacharidů ve stravě považuji za... inu, neztotožňuji se s ním.
Velké pozitivum je vlídný hlas, kterým Vás uklidní, pokud si myslíte, že ve Vašem klíně něco není normální.

Sonyk5100
06.06.2024 3 z 5

Místo studií a faktů se autorka v kapitole o hpv omezila na zaujatý, ničím nepodložený dlouhý monolog, jak je očkování proti hpv supr. Pro mě docela zklamání. Očekávala bych tam odbornou argumentaci, když se kniha věnuje pohlavním chorobám a ochraně před nimi...

sgjoli
18.02.2024 5 z 5

Vyposlechnuto jako audiokniha a asi si to budu muset pořídit i tištěně. Tato publikace přináší souvislý a srozumitelně napsaný text o ženských intimních partiích - beze studu, civilně, velmi obšírně. A znovu zopakuji - srozumitelně, což je podle mne velmi důležité.
Autorka vychází nejen ze svého odborného vzdělání z pozice lékařky, ale i z praxe z rozhovorů s reálnými ženami, které jí prošly ordinací, kdy si tak mohla udělat sama ucelený obrázek o tom, co ženy trápí - nejen z medicínského hlediska, ale i obecně v rámci přístupu ve vztahu lékařka-pacientka. S čím ženy nejčastěji za ní jako lékařkou chodí, o čem se pacientky bojí mluvit, na co se bojí zeptat, o jakých věcech by žena měla v rámci svého těla vědět, ale třeba jí chybí dostatečné informace, atd.
Jak jsem psala, kniha je hodně obšírná, ale přitom psaná tak čtivě a srozumitelně, že si čtenářka nepřipadá zahlcena informacemi a taky si nepřipadá hloupě, že by něčemu nerozuměla. Protože tady je všechno popsané a vysvětlené hodně polopaticky.
Kniha je dělena do různých kapitol a čtenářka má tak možnost vracet se k tomu, co je nejvíce zajímá. Já třeba některé kapitoly poslouchala detailně, hodně pozorně - některé jsem zase spíše přelítla, ale mám možnost se kdykoliv vrátit, když by mne nějaké konkrétní téma zajímalo více, což je skvělé.
Za sebe moc doporučuji. Kniha je hodně poučná a rozhodně stojí za pozornost.

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022

Kniha Biblia vagíny v seznamech