Biela pani přehled
Roman Kulich
Napínavý príbeh bol napísaný na základe skutočných udalostí. V roku 2012 napadlo na Kysuciach a slovensko-českom pohraničí neuveriteľné množstvo snehu. Mladé dievča sa aj napriek kalamitnej situácii vybralo zo školy v dedine Korňa cez kopce domov. Neskôr už nedokázala pokračovať, no podarilo sa jej zavolať na tiesňovú linku. Dokáže operačná dôstojníčka Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Patrícia, zavolať záchranné zložky a pomocou nich nájsť v nehostinnom teréne, v takmer dvojmetrových nánosoch snehu, mraze a strašnom vetre stratenú mladú Mišku? Dramatický dej sa končí nečakaným rozuzlením, pričom dráma vrcholí na úpätí Kysuckých hôr v tom najhoršom možnom počasí. Všetky strasti sú podčiarknuté okolitou mystikou a udalosťami, ktoré už navždy ostanú medzi nebom a zemou. Alebo nie?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Biela pani. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Boj o život, kde vás bude mrazit i v teple domova... Nejděsivější je, že se to opravdu stalo. A strašně fajn, že to dobře dopadlo. Věřím i těm pověrám, které se často zakládají na pravdě. Lidská mysl je zapeklitá a spletitá průvodkyně životem...
Přiznám se, že kniha mě až tak neuchvátila. Průměr. Napsáno pěkně, krásný popis krajiny a především situace. Nevrátím se k ní.
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
Roman Kulich - Biela pani
Počet strán: 283
Vydavateľstvo: @knihy_brana
Žáner: #thriller
Opäť výborný príbeh z pera slovenského spisovateľa.
Biela pani ma dej pri ktorom prestávate dýchať a aj neveriaci sa začne modliť aby vsetko dobre dopadlo.
Školáčka Miška sa vyberie v tej najhorsej snehovej búrke domov cez kopec (nič hrozne, robí to každý deň) horšie je, že vonku tak padá sneh ako to dokáže snáď len na Kysuciach a Miška o chvíľku nevládze pre obrovskú zimu, neustále padajúci sneh a náročnosť terénu.
A tu sa začína boj o holý život, pátracia akcia a Biela paní pri ktorej ste nikdy nevedeli, či im pomáha alebo robí ešte väčšiu škodu.
Čitala som ju večer po tme a musim povedat, ze mi v niektorých úsekoch nebolo všetko jedno a ja som sa riadne bála.
A najhoršie na tom je, že je to podľa skutočnosti, samozrejme nie od slova do slova ale o to mrazí este viac, cca v polke knihy som si povedala, že si vygooglim Bielu pani ale potom som si povedala neblazni, urobila si to pri Deviatich krížoch a skoro si si naložila
Ďalujem za štafetu @citam_teda_som a ďakujem za úžasnú knihu @roman.kulich , táto už je v mojej knižnici a ja sa teším na dalsie knihy
Štafeta c. 160
Kniha č. 74/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #milujemeknihyslovenskychautorov #milujemeknihy2 #podporujemeslovenskychautorov #romankulich #bielapani
Obsah:
#zúfalstvo #dráma #mystika
Napínavý príbeh bol napísaný na základe skutočných udalostí.