Krik nevinných přehled

Krik nevinných
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345343/bmid_krik-nevinnych-vlM-345343.jpg 3 17 17

Malebná Gaderská dolina v srdci Turca ukrýva svoje tajomstvo. V dedine Blatnica sa začínajú diať čudesné veci. Mnohým obyvateľom zmizli domáce zvieratá, ktoré neskôr nájdu barbarsky zabité. Kto by mohol podobnú ukrutnosť vykonať? Prečo sa zrazu dejú takéto ohavnosti? Miestny mladík Marek a jeho priateľka Romana vyšetrujú záhadu na vlastnú päsť, pretože sa ich osobne týka. Postupne zisťujú, že v okolí zmizlo aj niekoľko mužov. Udalosti naberajú rýchly spád. Ide len o miestne sprisahanie, alebo siaha komplot do celého Slovenska, či dokonca ďalej?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krik nevinných. Přihlašte se a napište ho.

mapet85
02.09.2024 4 z 5

Vitajte v Blatnici, malebnej obci na úpätí Veľkej Fatry, kde sa začínajú diať podivné veci. Okrem toho, že niekto brutálne zabíja a netvorí zvieratá, je tu aj stará žena posadnutá diablom a zistí sa, že zmizlo aj niekoľko ľudí. Čo sa v Blatnici skutočne deje a kto za tým stojí?

Záhadu sa snaží vyriešiť samotár Marek Mastalič spolu so svojou priateľkou Romanou. Je to dobrosrdečný človek, ktorý je ochotný každému pomôcť a žije so svojím verným psom Astorom. Kam až ich pátranie zavedie a aké temné tajomstvá odhalia? A sú vôbec v bezpečí? Pomôže im miestny podivín Hrboš, ktorý má o dianí v dedine až podozrivo dobrý prehľad?

„To, čo sa tu deje, si s rozumom ruky nepodáva.“

Nápad knihy veľmi dobrý, aj keď niektoré scény mohli byť rozpracované podrobnejšie a miestami sa mi niektoré situácie zdali dokonca vtipné. Napriek tomu autorovi vyšlo budovanie nadprirodzenej atmosféry, ktorá vo mne vyvolala pocit strachu a zvedavosti, hlavne v druhej polovici knihy, keď sa objavili ďalšie postavy, ktoré takisto čelili nevysvetliteľným udalostiam.

„Rukami si oblápal šľachami zvýraznené hrdlo a z úst sa mu na posteľ sypali kvantá čiernej... hliny? pýtala sa vydesene samej seba. Áno, celkom určite sa jednalo o hlinu.“

Celkový dojem z čítania umocňuje aj fakt, že oblasť, kde sa dej odohráva, je mi dobre známa. Štýl autora sa mi páči, je drsný a plný kvetnatých prirovnaní. A ten záver? Pre mňa nečakaný.

Malá geografická poznámka: Blatnica a okolie sú skutočne krásne, a ak máte radi turistiku, tento kúsok Slovenska sa určite oplatí navštíviť. Nadprirodzené javy tam asi nezažijete, hoci človek nikdy nevie, a možno tam stretnete skôr medveďa, aj keď úprimne dúfam, že nie

Ak hľadáte mysteriózny triler s hororovým nádychom a výrazným lokálnym koloritom, prečítajte si.

TerkinKnižnySve
01.09.2024 4 z 5

Perfektné prevedenie.

Začíname vymietanim diabla - tato scénka sa mi páčila, hoci mohol to autor viac opísať a urobit viac dramatickosti.

Následný dej bol dobrý. Ritualne obete na zvieratach boli brutálne, deti ovládané duchmi boli bezvadne a Marek, hlavná postava bol ten spravny dedinský chlap, ktorý všetkým pomôže a všetko vyrieši. S jeho priateľkou idú vyriešiť tieto zverstva vykonané na zvieratkách a pritom sa zápletú do este horšieho:(

Musím povedať, že na malý počet strán bola kniha hektická aj keď miestami trošku chaotická a ten záver - ten sa mi páčil uplne najviac, pretože ten som absolútne nečakala a oplatí sa naňho počkať.

Jidu
14.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Začíná dost originálně, exorcismem hodným Vymítače ďábla. A z koho je zase na jednu stranu dost vtipný. (SPOILER!! Koho by zajímalo - z 90. leté babči).

Poté začnou mizet zvířata. Tady musím zmínit, že autor se s tím nepáře a násilí na nich je opravdu hrozné a hodně hodně emotivní. Jo, málem jsem to oblulela. Děti a zvířata prostě nedávám.

Příběh působí jako z doby třeba 19. - 20. století, takže mi dojem dost pokazilo to, že to bylo víceméně v přítomnosti. Podle mě to nebylo vhodné. Byly zde totiž třeba mobily, které ale hlavní postavy prostě nepožívaly a pobíhaly po celé vesnici, jako právě v dřívější době. Také si něco snažily zapamatovat do detailu, místo toho, aby to vyfotily. To mi maličko vadilo. S tím souvisí i dialogy. Na dřívější dobu ok, na nynější ne.

Konec byl celkem překvapivý, něco jsem čekala, něco vůbec a za mě spokojenost. Fajn mystery thriller a rozhodně nesouhlasím s tak nízkým hodnocením.

Kniha Krik nevinných v seznamech

kulty okultismus duchové a přízraky hřbitovy krveprolití rituální vraždy

Roman Kulich
slovenská, 1980