Biela vlčica přehled
Vanessa Walder
Napínavé dobrodružstvo o odvážnej bielej vlčici a jej neľahkej ceste za samostatnosťou V čase, keď sa v údolí rieky narodí päť vlčích mláďat, zúri silná búrka. Posledné mláďa je malá biela vlčica. Ostatné vlky ju nazvú Päťka a prisľúbia jej ochranu. Päťka sa túži stať vodcom svorky, rovnako ako jej otec Široká papuľa. Jej bezstarostná mladosť sa však skončí vo chvíli, keď v lese vypukne rozsiahly požiar. Zrazu cíti, že sa musí od svojej vlčej rodiny odlúčiť a sama vykročiť do sveta plného dobrodružstiev a nástrah. Našťastie má po boku verného priateľa havrana Kráka, ktorý je vždy nablízku a stráži každý jej krok. Cesta za samostatnosťou a založením vlastnej svorky nebude jednoduchá, no jej odhodlanie ju privedie na doposiaľ neznáme územie. Tam ju možno čaká nový začiatok a hádam aj šťastný koniec... Čiernobiele ilustrácie Simony M. Ceccarelliovej skvele dotvárajú atmosféru príbehu a záverečné strany zas približujú základné fakty zo života vlkov.... celý text
Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Ikar (SK)Originální název:
Das geheime Leben der Tiere (Wald, Band 1) - Die weiße Wölfin, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Biela vlčica. Přihlašte se a napište ho.
Bílá vlčice vás vezme do svého teritoria a ukáže vám život vlků pořádně zblízka.
Knížka pro děti, která je naučná a přitom zábavná. Dozvěděla jsem se spoustu věcí ze života vlků i havranů. Navíc vše sepsáno velice poutavě a napínavě, takže se žádné dítě rozhodně nudit nebude.
Kniha je doplněna krásnými ilustracemi a na závěr fakty o vlcích, kde autorka ještě pár věcí dovysvětlí.
Já jsem nadšená a všechny děti, které se zajímají o přírodu, budou určitě taky!
Nádherně ilustrovaná kniha o vlčí samičce. Příběh je napínavý a naučný. Moc se mi líbila fakta ke konci knihy.
Kniha Biela vlčica v seznamech
Skvělá kniha, jako by příběh vyprávěl o mém životě ve vlčí podobě. Čtěte pozorně, kniha obsahuje mnoho mouder a poucek ze světa vlků pro lidi.