Bílá věž přehled

Bílá věž
https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165371/bmid_bila-vez-8VI-165371.png 4 229 229

Bohatýr (Wales, trilogie) série

< 3. díl

Tato kniha obsahuje dva díly tetralogie Bohatier: Horiaca ríša a Biela vež. Kníže Svjatoslav v dychtivé touze posunout hranice kyjevského velkoknížectví a otevřít národům na severu přístupové cesty k bohatým jižním zemím a Hedvábné cestě vyrazí proti Chazarské říši. Ta byla až doposud hlavní mocností v oblasti Kaspického moře, v povodí Volhy a ve stepích u Donu. Svjatoslavem vedené kmeny se v drtivé bitvě střetnou s armádou chazarského kagana, avšak tím rozsáhlé válečné tažení pouze začíná. Pořád jsou tady pevnosti Avarů, Alanů a Kassogů na kavkazských úpatích, dobře opevněná města na pobřeží Kaspického a Azovského moře a především pohraniční tvrz na řece Don, zvaná Šarkil - Bílá věž. Říká se o ní, že je nedobytná. A Kyjevané se o tom chtějí přesvědčit... Na daleké a namáhavé cestě si však bohatýři postupně uvědomují, že jejich nejhorším nepřítelem nejsou Chazaři, ani krvelační Pečeněgové vedení zrádným chazarským begem, ale temnota, která hlodá v jejich vlastních srdcích. Nakonec bude Ilja v citadele Šarkilu nucen zkřížit meč s mužem, jehož kdysi považoval za svého přítele...... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bílá věž. Přihlašte se a napište ho.

kuruteku
18.05.2024

Druhý díl třetího dílu? Jak to? Ale vlastně mi přišlo, že to končí nějak do ztracena, ta Hořící říše. Tak už to vím. Nicméně i ten první díl stal za to, rozvrat Chazarské říše v přímém přenosu, Svjatoslavova taktika. A Kostěj Nesmrtelný. A bohatýři, vikingové, barbaři. Tak rychle najít poslední část.

evilunicorn
02.08.2023 5 z 5

(SPOILER) Přibylo válek a střetů a s nimi spojených hrůz v čele s Kosčejem.. Tohle je vskutku epické vyvrcholení celé ságy.. Nebudu lhát, na konci jsem uronil slzu, Jegora, toho starýho nabručenýho bastarda, jsem si zamiloval snad víc než Ilju. Klobouk dolů,příběh který autor přivedl k životu byla radost číst.

SONP
13.06.2023 4 z 5

Bílá věž je asi nejválečněji zaměřené dílo z celé kyjevské trilogie. Naštestí pro nás méně akčně zaměřené čtenáře k tomu autor přistoupil tak, že nemusíme číst mnoho a mnoho stránek o tom, kterak se naše hrdinné jezdectvo přesunulo z levého křídla na pravé a šikmo zprava je proti zlým barbarům podporovali lučištníci. Nic takového - vlastně všechny znesvářené strany jsou popisovány jako do jisté míry podlé, vlastní zájmy sledující a krvelačné skupiny. K tomu dostaneme řadu pasáží o dopadu války na jednotlivce a běžné obyvatele, zkrátka nejlepší možný způsob psaní o válce pro mě.

Celkově skvělé, jen jednu hvězdu srážím za to, že to možná bylo až moc dlouhé..

Ocenění knihy (1)

2008 - Cena Akademie sci-fi, fantasy a hororu (Česká a slovenská kniha)

Kniha Bílá věž v seznamech