Binding 13 přehled
Chloe Walsh
Kluci z Tommenu série
1. díl
Johnny má všechno, o čem by kluk jeho věku mohl snít. Na ragbyovém hřišti je pro svůj tým nepostradatelný. Má před sebou hvězdnou kariéru. Nic mu nestojí v cestě. Potom ale potká nesmělou, smutně vyhlížející dívku, která v polovině školního roku přestoupila na gymnázium v Tommenu. Shannon to v životě neměla lehké. Po zkušenostech s týráním a šikanou přechází na jinou školu a modlí se za nový začátek. Setřást staré démony však není tak snadné. Zatímco se potýkají s nepopiratelnou chemií, na obzoru se sbírají překážky, které by mohly jejich vzkvétající vztah nadobro zničit. Doporučený věk 15+... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , Yoli (ČR)Originální název:
Binding 13, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Binding 13. Přihlašte se a napište ho.
5 * | Contemporary | Slow burn | Sports | High school |
Ahoj Johnny. Ahoj Shannon C:
Moje guilty pleasure je high-school drama, občas moje srdíčko prostě potřebuje něco ze školního prostředí, co mě odreaguje. Tahle knížka mi to splnila a ještě mnohem víc. (až na to odreagování, bylo to heavy :D)
Hlavní postavy mi šíleně přirostly k srdci. Johnny je ochranitelský typ a Shannon život pořádně naložil. Ta chemie mezi nima bylo něco neskutečnýho. Jejich komunikace sice celou knihu trochu vázla, ale mělo to svůj důvod a chápala jsem proč. Vedlejší postavy byly taky skvělé, Gibsie mě nejednou v knize rozesmál.
Čtení téhle knížky ve mě vyvolalo celou řadu emocí, jako ještě žádná kniha předtím. Byla jsem smutná, napjatá, smála se a rozplývala. Jeden z nejlepších čtecích zážitků ever. Nenechte se odradit délkou, je to cihlička, ale stránky vám ubíhají pod rukama, že budete chtít, aby to bylo ještě delší!
Série Kluci z Tommenu byla často vidět i na zahraničních účtech s pozitivními ohlasy a když jsem viděla, že ji nakladatleství Yoli bude vycházet, tak jsem se u knížky pozastavila a přemýšlela, zda mi kniha za to stojí. Bála jsem se totiž těch 700 stránek. Rozhodla jsem se, že počkám na nějaké recenze a díky @virgo.books jsem se do ní pustila. A jsem neskutečně ráda, že jsem to udělala.
Tady ani nemusím dlouho přemýšlet nad hodnocením. Binding 13 je pro mě naprostá 5hvězda. Tak skvělý romantický příběh z prostředí střední školy, který mě chytil za srdce, už dlouho nepamatuji. Děj, emoce, úžasné postavy – to všechno tahle kniha má. Vibe Off Campus od Elle Kennedy – 100%. S tímhle názorem se na stoprocent ztotožňuji. Miluju všechny, naprosto všechny postavy a nenávidím ty, co k nenávidění v příběhu jsou. Tohle je opravdu krásný příběh, který stojí za to jej znát.
Není věc, která by mě na příběhu vadila. V podstatě to po dlouhé době byla kniha, která jsem nechtěla, aby skončila. Chemie mezi těma dvěma funguje naprosto skvěle. Gabsie, kámoš hlavní postavy, dělá děj vtipnější a vtipnější, ale rodina Shannon to zase dělá smutné a smutnější. Říkám skvělý kolotoč emocí, který chcete prožít.
Já už nutně potřebuji další díl. Jedna z nejlepších knih, které jsem v roce 2024 četla.
Planoucí koruny, Beze strachu a další knižní novinky (43. týden)
20.10.2024
Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)
08.09.2024
Kniha Binding 13 v seznamech
v Mé knihovně | 119x |
Věřila bych před přečtením této knihy, že mě kdy bude takhle mega bavit slow burn romantika s těžkými tématy bavit? Kor, když má přes 700 stran?!
Jak já tomu propadla. Naprosto nádherně napsaná záležitost, pro mě osobně k tomu návyková a nemůžu se dočkat dalšího dílu. Víc Johnnyho, víc Shannon jako ta řeka. Irsko a rok 2004? No prostě za mě paráda v žánru romantiky a důkaz, že dobrá romantika nemusí mít za celých 700 stran sex.