Blázni zomierajú přehled
Mario Puzo
John Merlyn, začínajúci spisovateľ žijúci v New Yorku, odchádza do Las Vegas, aby prekonal tvorivú krízu. V kasíne spoznáva dvoch veľkých priateľov, ktorí ovplyvnia jeho osud práve tak ako slávny spisovateľ Osano, známy svojím nespútaným sexuálnym životom. On i ostatní aktéri sa v atraktívnom prostredí herní v Las Vegas či v hektickom svete hollywoodskych ateliérov dostávajú do najrozličnejších situácií. Hľadajú šťastie a spokojnosť, no nie vždy celkom správne odhadnú svoje šance. Víťazom zostane napokon len ten, kto prežije - blázni umierajú.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2002 , Media klubOriginální název:
The Fools Die, 1978
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blázni zomierajú. Přihlašte se a napište ho.

Super kniha, ktera se pomalu, jako buldozer sune kupredu a cim dele se sune, tim vice jsem mel problem prestat se ctenim. Puzo jako vysity..i kdyby na knize nebyl podepsan, poznal bych to. Tohle je moje gusto, grazie Mario
Kniha Blázni zomierajú v seznamech
v Mé knihovně | 241x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
mafie Kalifornie kriminální podsvětí USA (Spojené státy americké) hazard společenské romány gamblerství ruleta kriminální thrilleryAutorovy další knížky
1990 | ![]() |
2004 | ![]() |
2000 | ![]() |
1989 | ![]() |
2012 | ![]() |
Hotový seriál. Románom ide viac dejových línií, ktoré sa pozvoľna preplietajú. Ale napriek rozvinutiu viacerých príbehov a postáv sa to čítalo dobre. Nestrácala som sa v tom. Malo to švih.
Mne to prišlo, ako Mario Puzo z iného súdka ako je notoricky známy Krstný otec. Mne sa to nepodobalo, ani štýlom, ani obsahom. Ale bolo to rovnako dobré čítanie.
Osobne ma tam trocha otravovalo riešenie mužo-ženského „konfliktu“, kto má akú pozíciu v spoločnosti a v partnerskom vzťahu. Možno to bolo v tom čase aktuálne a veľmi dôležité. A možno to rovnako dnes je dôležitá téma. Len mne to prišlo, že sa tomu až príliš venujú.
Určite odporúčam, hlavne tým, ktorí majú radi dlhšie príbehy, rozvinutejšie v čase.