Zadáno pro Blížence přehled
Lenka Lanczová
Blíženci (L. Lanczová) série
< 3. díl
Eva je ze svého někdejšího prázdninového instruktora a opravdového kamaráda Dicka zamilovaná až po uši. Tím spíš, že David je na vojně, dělí je víc než tři sta kilometrů a chvil, kdy mohou být spolu, je jako šafránu, např. přísaha, svatba Davidova bratra, opušťák... Eva je studiem obchodní akademie vytížená víc než dost, o volný čas se jí stará věrný ctitel Deri. Vlastně by to nebylo tak zlé, kdyby... Kdyby se všechno a (pořádně!) nezkomplikovalo jedním víkendem, který spolu stráví sami a který nezůstane bez následků. ZAJÍMAVOST: Trilogie "Blíženců" vznikla jako jediný román, jehož rukopis měl 1200. Existuje spousta (nevydaných) verzí, které se neustále aktualizovaly, nakonec i zkracovaly, aby se román mohl rozdělit na tři díly. Jedná se o autorčin první rukopis.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zadáno pro Blížence. Přihlašte se a napište ho.
V závěrečném dílu trilogie se mi zdál David moc velký vzorňák. Paní spisovatelka chtěla holky trochu postrašit a přiblížit jim následky neplánovaného otěhotnění. Ale napsané to je pěkně, takže se to určitě mladým čtenářkám líbilo. A mně taky.
Tato trilogie byla první kniha od LL, kterou jsem četla v mé pubertě. Od té doby jsem její knížky hltala a mám je dodnes ve své knihovně.
Kniha Zadáno pro Blížence v seznamech
v Přečtených | 1 333x |
2019 | Těžká noc |
2014 | Život na ostro |
2013 | Dvakrát dospělá |
1997 | Znamení Blíženců |
2009 | Pošeptej po větru |
Nejlepší díl série. Kdysi dávno jsem tuto trilogii četla jako náctiletá a moc jsem si z ní nepamatovala. Teď jsem si přečetla hezky všechny 3 díly hned po sobě a Eva s Davidem mi budou chybět.
Určitě si znovu přečtu i trilogii s Radkou.