Dvojníci v čase přehled
Bob Shaw
Bob Shaw série
Jack Breton se vzepře zákonům fyziky a vstoupí do paralelního vesmíru, aby získal zpět Kate – svou ženu, která byla před devíti lety znásilněna a zavražděna. Jenže v tomto odlišném časoprostoru je Kate provdána za Jackova dvojníka Johna – a jeden z manželů musí zemřít. Všichni tři však brzy poznají, že překračování dimenzí není bez následků: ve vesmíru se začínají dít čím dál podivnější věci a v sázce je nakonec osud celého světa… Klasický sci-fi román Boba Shawa, který poprvé vyšel již před padesáti lety, nabízí nejen strhující a skvěle vystavěný příběh, ale také podobenství o nesmrtelnosti lásky a odhodlání udělat cokoli pro její záchranu.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2018 , PlusOriginální název:
The Two-Timers, 1968
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojníci v čase. Přihlašte se a napište ho.
Za ty jednohubky bych si měl dát jednu do huby. Ne, že by tato byla špatná, vlastně bych s kritikou nezacházel tak daleko, jako někteří. Bob není žádný amatér, žádných chyb se nedočkáme, svět je vystavěn přesvědčivě, zajímavé… jen prostě zamrzí pomyšlení na to, že se nesnažil víc, než nám rychle narvat další knihu do huby. Vždycky jsem smutný z toho, když by stačil rok práce navíc a spisovatel by mohl z něčeho obyčejného vytvořit neobyčejné. Ale ztráta času? Nikoliv!
Tuto knihu jsem poprvé četla před mnoha léty. Zanechala ve mně hlubokou stopu. Tak jsem si ji sehnala a přečetla znovu. A opět se mi moc líbila.
Knižní novinky (16. - 29. července)
16.07.2018
Kniha Dvojníci v čase v seznamech
cestování časem paralelní světy sci-fi
1988 | Planéta exilu |
1993 | Primitivní astronauti |
1993 | Temná noc v říši hraček |
2018 | Dvojníci v čase |
1990 | Jiné dny, jiné oči |
Rýchlo odsýpajúce sci-fi o cestovaní časom a jeho dôsledkoch. Príbeh začína romantickou predstavou, kedy chce muž zmeniť minulosť aby zachránil svoju ženu... lenže cestovanie časom nikdy nedopadne tak ako si predstavujeme.
Prečítané za večer, dej sa hýbe rýchlo ale žiadne veľké prekvapenia.
Hodnotím knihu lepšie vzhľadom na to, že je napísaná pred 50 rokmi a na svoju dobu toto téma nebolo tak obohrané. Pri čítaní si ale tento vek vôbec neuvedomíte. Určite odporúčam, ak sa zaujímate o príbehy s premisou cestovania v čase a paralelných vesmírov.