Bořík & spol. přehled

Bořík & spol.
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544964/bmid_borik-a-spol.jpg 5 85 85

Bořík a spol. série

0. díl >

Každý správný kluk je neřízená střela. A čtyři takoví jsou pohroma na kvadrát! Bylo jich pět – ne, vlastně jen čtyři, protože Bohoušek je zavrženíhodný šprt. Bořík, Aleš, Mirek a Čenda z holešovické základky hned vedle Stromovky, kterou považují za svůj revír, dokonce ani nepotřebují kouzelné sluchátko Macha a Šebestové. Stačí jim vrozený sklon k lumpárnám. Jistěže i oni mají rodiče a paní učitelku rádi, leč přes veškerou snahu to vždycky skončí malérem, komicky vděčnějším než foglarovky a Kája Mařík. Ať už si čtou rodokapsy pod lavicí, zrovna když se probírá Babička Boženy Němcové, ať se po vyučování vrtají v babiččině budíku, spravují vodovod nebo si u večeře jen tak cvičně kvokají, mučí tahle kvítka své pedagogy, spoluobčany a vůbec všechny dospěláky. Mámy a tátové jsou z toho na blázinec a my se královsky bavíme. Po kom to ti sígři mají? Nevěděl by šílený strýc Chrobák, co se po Smíchově prohání stodvacítkou? Pražská odpověď na patálie pařížského Mikuláše baví české děti už půl století. Rošťárny Boříka & spol.,které ve zvukové podobě vycházejí vůbec poprvé v kompletním, nezkráceném znění, se dočkaly rozhlasové i televizní adaptace a navzdory předlistopadovým reáliím stále patří do zlatého fondu humoresek pro mladší školáky.... celý text

Literatura česká Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Bořík, Bohoušek & spol.

Interpreti: Jan Zadražil

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bořík & spol.. Přihlašte se a napište ho.

Lele61
16.08.2023 5 z 5

Další spousta nejrůznějších veselých příhod a rošťáren Boříka a celé jeho party. Opravdu výborná knížka pro děti a mládež. Knížku moc dobře znám z dob mého dětství a snad se bude líbit i současné mladé generaci :-) Plusem jsou krásné ilustrace Adolfa Borna, které příběhy provází.

danny_21
25.06.2020 4 z 5

Tahle partička syčáků Holešovické šlechty a jejich lapálií je prostě další srdcovkou mého dětství. Jako samotný Bořík jsem i já několikrát četl večer v posteli před spaním a představoval si, jaké by to bylo, mít partu jako ti čtyři lumpové. Slovní souboje mezi sebou, učiteli a rodiči byly přednášeny uvěřitelně a s takovým přesvědčivým humorem, že i v dospělosti mi zacukají koutky při vzpomínce na jízdu se strýcem Chrobákem, instalatérskou epizodou nebo kvokání hlavního hrdiny - 85 %
Řekl bych že ze všech těch & Spol je ten Bohouškův nejslabší. Celá zápletka a únos třídního šplhounka, který podváděl při sběru mi nikdy nepřišly příliš originální, humor v ní někdy až křečovitý, přesto je to pořád velmi slušný průměr s povedenou partou - 65 %. Tajže dohromady v lehounkém nadprůměru díky Boríkovi - 75 %

Lucissia
26.09.2019 5 z 5

Čteno několikrát, naposledy teď ve zralém věku v rámci výzvy: Přečtu všechno, co mám doma. A zas bych do Boříkovy party chtěla patřit, i když bych už mohla být jeho mamka. :-)

Kniha Bořík & spol. v seznamech

v Mé knihovně78x