Boudica: Vysnívaný orol přehled

Boudica: Vysnívaný orol
https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68609/boudica-vysnivany-orol-68609.jpg 4 50 50

Boudica série

1. díl >

Vysnívaný orol oživuje korene pôsobivého príbehu, ktorý nestráca na aktuálnosti ani s odstupom stáročí. Je to príbeh z čias, kedy Britániu obývali kmene druidov. Z čias, keď bol svet ľudí plný čarov, vášní, odvahy a hrdinstva...

Literatura světová Fantasy Historické romány
Vydáno: , MF Slovensko

Boudica: Dreaming the Eagle, 2003

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boudica: Vysnívaný orol. Přihlašte se a napište ho.

Slavomír53
11.11.2023 5 z 5

Veľká škoda, že ide o jediný do slovenčiny preložený diel tohto knižného radu. Ale ak hodnotenie na DK (77 %) odráža dojem čitateľskej obce, potom chápem, že sa nakladateľstvu neoplatilo pokračovať vo vydávaní. Skutočne nádherný román, a hoci mu možno vytknúť mnoho vecí po stránke vojenskej (viď napr. príspevok používateľa martin3199), po stránkach ostatných je to naozaj dielo temer dokonalé. Nenásilne navodzuje u čitateľa pocit, že sa nachodí priamo v krásnej starobylej Británii, v krajine ostrovných Keltov, ktorých pred výbojnými Rimanmi chránil prieliv. Kelti, rozdrobení rovnako ako kmene v Germánii, sa však viac nemôžu spoliehať na more, a proti vylodivším sa Rimanom sa musia zjednotiť. Dejom od začiatku sprevádza mladé dievča, a je zaujímavé sledovať jej dospievanie v medziach vtedajšej kultúry. Jeden z najobľúbenejších románov.

hanzmb
07.08.2023 4 z 5

Do knihy jsem se pustil z důvodu dalšího pohledu na historické období popisovaného v Scarrowově sérii Orel. Teprve později jsem zjistil, že má jít o fantasy. Naštěstí toho fantasy tam je jen minimum. Žádné vstupy nadpřirozených bytostí, jen vlastně jde o výklad snů. To by se dalo i vysvětlit kvalitní úrodou houbiček v tehdejší Anglii :-). Takže knihu beru jako historický román s velkou autorčinou "fantazií". A stojí to za přečtení. Hlavně popisy života tehdejší společnosti jsou vynikající. Do 5* hvězdiček mi chybí víc logiky, kterou autorka obětuje zajímavosti příběhu. Tam jedině převládá fantasy nad historií.

ADE138
24.05.2020 4 z 5

Napínavý dobrodružný příběh. O období, o kterém vypráví, toho moc nevím. Více než samotný příběh mě bavil a zajímal popis způsobu života, zvyky a kultura.

Kniha Boudica: Vysnívaný orol v seznamech

v Mé knihovně43x