Bouřková sezóna přehled

Bouřková sezóna
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500590/bmid_bourkova-sezona-eMX-500590.jpg 4 2486 2486

Zaklínač série

Zaklínač Geralt. Muž, jehož posláním je chránit obyčejné lidi před magicky stvořenými nestvůrami. Mutant, který má za úkol zabíjet nepřirozené bytosti. Používá magická znamení, kouzelné lektvary a chloubu každého zaklínače – dva meče, ocelový a stříbrný. Co se však stane, když Geralt nešťastnou shodou okolností o své meče přijde? Zaklínačské zbraně mají nejen obrovskou hodnotu, ale jejich ztráta je pro majitele zároveň obrovskou potupou. Geralt je musí získat zpátky. Co nejrychleji... Andrzej Sapkowski se na stránkách samostatného románu vrací ke svému nejpopulárnějšímu hrdinovi. Zaklínač Geralt znovu bojuje, cestuje a miluje, Marigold zpívá a lítá z průšvihu do průšvihu, čarodějové intrikují… a nad celým světem se stahují mračna – přichází bouřková sezóna.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Leonardo
Originální název:

Sezon burz, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bouřková sezóna. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (316)

Joy
24.09.2024 3 z 5

Dlouho očekávaný nový román o zaklínači Geraltovi mě nenadchl. Jako hlavní nedostatek spatřuji absenci ucelené dějové linie. Nechápejte mě špatně, kniha se čte skvěle, jednotlivé epizody z Geraltova putování ve stopách ukradených mečů jsou zajímavé, ale jako celek román nefunguje.

Martianus
12.09.2024 3 z 5

Na zaklínači jsem vyrůstal a povídky i všechny díly hlavní ságy jsem od puberty přečetl už několikrát. Bouřkovou sezónu jsem teď dočetl podruhé... a podruhé jsem byl zklamaný.

Proč? Ze všeho nejvíc mě rušily okaté a neustále se opakující narážky na dnešní dobu - byrokracie, soudní systém, zbraně hromadného ničení... Ve starých zaklínačských příbězích samozřejmě nechyběla řada paralel se současností, ale byly napsané tak, že elegantně zapadaly do přesvědčivého fantastického světa. Tady z něj ční jako sláma z bot a čtenáře pravidelně ruší.

I všudypřítomný humor mi přišel tak nějak nucený a co se týče příběhu, byl poměrně nezajímavý, a hlavně ve mně nevzbuzoval žádné emoce.

Jsem každopádně zvědavý, jestli si v příštích měsících spravím chuť dalším zaklínačským příběhem, který prý Sapkowski nedávno dopsal a snad i brzy vydá.


KingNut123
24.08.2024 2 z 5

O Bouřkové sezóně jsem slyšel ledacos. Většina čtenářů se shodne na tom, že je to jedna z těch horších knížek ze série Zaklínač. Dle mého názoru se jedná o vůbec nejhorší díl z celé série. Andrzej Sapkowski popadl lopatu a vydal se vykopat svou milovanou postavu ze starého hrobu. Oprášil Geraltovi kazajku, nabrousil stříbrný a ocelový meč, dal mu do rukou koně, poplácal ho po zádech, popřál mu hodně zdaru a vypravil ho do světa za dalším dobrodružstvím.

Další a zároveň poslední knižní dobrodružství zaklínače Geralta z Rivie nepřináší do světa Zaklínače nic nového. Děj je sám o sobě velmi primitivní; Geralt ztratí zaklínačské meče a po celou knihu se je snaží najít. Do cesty mu samozřejmě přijdou nějaká ta monstra, se kterými se musí porvat, aby mohl pokračovat za honbou zaklínačských mečů. Cestu mu samozřejmě zkříží i nějaká ta sličná čarodějka, se kterou se musí vyspat, aby příběh tolik nespěchal a nějakou dobu stagnoval. Postavy se plácají z jednoho místa na druhé a záporné postavy jako by vypadly z pera začínajícího autora. Sapkowskiho antagonisté připomínají disneyovské záporáky. Postavy s nudnými a známými motivy, které má snad každý knižní, filmový a videoherní padouch.

Tento díl je obrovským zklamáním. Sapkowski mohl do světa Zaklínače přinést zcela nové příběhy, světy a postavy. Místo toho se vrátil k tomu, čemu rozumí nejlépe. Poslední dobrodružství Geralta z Rivie není něčím, co by fanoušek povídek a románové série vyzdvihoval do nebes. Místo nudného a nicneříkajícího románu jsme mohli dostat novou sadu povídek, které mohly líčit Geraltovy začátky. Tato kniha podtrhává to, jak autorovi na jeho postavách opravdu záleží. Bouřková sezóna je ubohým a zoufalým pokusem, jak ze značky Zaklínače vytěžit další peníze.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. týden)

14.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bouřková sezóna v seznamech

v Právě čtených69x
v Přečtených3 928x
ve Čtenářské výzvě246x
v Doporučených194x
v Knihotéce1 458x
v Chystám se číst728x
v Chci si koupit196x
v dalších seznamech18x