Brána pekel přehled

Brána pekel
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545621/bmid_brana-pekel.jpg 4 160 160

Najít cestu do podsvětí, ukrást duši z pekla. Jednoduchý plán, který se může zvrtnout tak na tisíc způsobů. Galaxy „Alex“ Sternová je odhodlaná dostat Darlingtona z pekla – i kdyby ji to mělo stát budoucnost v Léthé a na Yale. Pohrává si však se silami, které jsou mimo její kontrolu, a když začnou umírat členové fakulty, rozhodně to není náhoda. V New Havenu působí cosi smrtícího, a pokud má Alex přežít, bude muset čelit vlastní minulosti i temnotě přebývající v samotných zdech univerzity.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Hell Bent, 2023


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brána pekel. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

TessieB
02.10.2024 4 z 5

Série mě naprosto uchvátila, doufám, že bude brzy třetí díl. Z prvního dílu jsem byla úplně unešená, ve druhém to pokračovalo, ale ten závěr byl takový... nevím, asi jsem čekala něco jiného a byla jsem z toho trošku zklamaná. Ale zhruba 3/4 knihy byly super, za mě teda ten závěr to trošku pokazil (ani nevím proč) a proto dávám jen 4*. Každopádně ta atmosféra, prostředí, Alex a spol. Skvost, miluju to.

verden
03.09.2024 5 z 5

Som veľmi vďačná za fakt, že som si Deviaty spolok a Brány pekla doniesla z knižnice domov naraz. Kebyže nie, asi by som túto trilógiu po prvom dieli vzdala a to by som sa veru obrala o neskutočnú mňamku.

Neviem, čím to bolo, či som bola v nejakom inom rozpoložení alebo som len potrebovala Alex prísť na chuť, ale tento diel som si veľmi, veľmi užila. Nebudem sa tu rozpisovať, za všetko vypichnem len "budem ti slúžiť až do skonania sveta" (zimomriavky... nie nadarmo je táto veta aj na obálke).

Ak po jednotke, podobne ako ja, váhate či v čítaní pokračovať, rozhodne áno! A ja sa už neviem sa dočkať finále :)


TaLu
02.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Cesta do pekla, přeneseně i doslovně. Ne jednou, ne dvakrát....prostě kolem vás řádí duchové a plameny i hříšníci. Jak zachránit přítele, které další kamarády do toho zasvětit a namočit? Rituály, magie, intriky.
Alex ještě výrazně zdrsněla oproti prvnímu dílu. A to už byla drsná až až. Ani trochu se s tím nepáře, mám dojem, že pokud by se zastavila, tak už by nevstala. Naučila se využívat i zneužívat svého daru. Vidění mrtvých nebude stačit k ochraně, je třeba získat jejich sílu a to opakovaně. Autorka vystavěla opravdu temné místo., temný svět.
Jen poslední věty mi přišly jako závěr Marvelovského filmu.
Doporučuji starším. Mrazivé, tíživé a děsuplné. Příběh varující před používáním a zneužíváním magie.
.........................................
"Jsou místa, kam bychom se nikdy neměli vydat, bez ohledu na to, jestli k tomu máme prostředky."
.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Brána pekel, Nelítostný princ a další knižní novinky (37. týden)

10.09.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2023 - Goodreads Choice Awards (Fantasy)


Kniha Brána pekel v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených193x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených11x
v Knihotéce175x
v Chystám se číst124x
v Chci si koupit57x
v dalších seznamech4x