Brateček z Bretnova: Dvacet pozoruhodných životních osudů mizejících Jeseníků a podhůří přehled
Matěj Matela
Nadšení vlastivědci, rázovití lesníci, ale také rusínští vojáci, odpůrci nacismu či podivínský lovec zmijí. Ti všichni svými naturely a dílem přispívali k nezaměnitelné atmosféře kraje pod Pradědem. Atmosféře, která se z nemalé části, podobně jako lidská paměť, pozvolna vytrácí. Vydejme se tedy do ulic staré Vidnavy, Jeseníku a Krnova, na zadumaný Rejvíz, pod koruny stromů ve vrbenských lesích, do hospody v Široké Nivě, ale i na sever Itálie, a dokonce za velkou louži a povyprávějme si o dvaceti pozoruhodných osobnostech mizejících Jeseníků… Kniha je volným pokračováním titulu Zvoník z Cukmantlu z roku 2022.... celý text
Literatura česká Biografie a memoáry Historie
Bude vydáno: 2025 , Vlastivědné muzeum Jesenickavíce info...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brateček z Bretnova: Dvacet pozoruhodných životních osudů mizejících Jeseníků a podhůří. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Brateček z Bretnova: Dvacet pozoruhodných životních osudů mizejících Jeseníků a podhůří v seznamech
osobnosti Rakousko-Uhersko etnografie, národopis sudetští Němci Jeseníky regionální literatura vlastivěda Jesenicko Rusíni BruntálskoAutorovy další knížky
2022 | Zvoník z Cukmantlu: Dvacet pozapomenutých osobností předválečných Jeseníků |
2023 | Fenomén Praděd |
2025 | Brateček z Bretnova: Dvacet pozoruhodných životních osudů mizejících Jeseníků a podhůří |