Temný rytíř přehled
Kinley MacGregor (p)
Bratrstvo Meče/MacAllisterovi série
Půvabná lady Rowena má ráda vše krásné, co život nabízí, a se stejnou vehemencí se vyhýbá všemu, co se jí protiví. Není tudíž divu, že hodlá zmařit plány svých pletichářských příbuzných, kteří ji hodlají provdat proti její vůli. Myšlenka na sňatek s proslulým válečníkem je pro mírumilovnou Rowenu zkrátka nepřijatelná. Její odhodlání se začne bortit v okamžiku, kdy poprvé pohlédne do Stryderových očí. Spatří v nich to, co rytíři zocelení válkou obvykle v očích nemívají: touhu milovat a být milován. Vyhovět jeho touze by ovšem pro Rowenu znamenalo popřít vše, pro co až doposud žila, a tak se ze všech sil snaží Stryderovi odolat. I Stryder je svými city překvapen. Prošel beze šrámu rozličnými bojišti, vydobyl si pověst udatného vojáka, a rozhodně nemá v úmyslu podlehnout lásce a vést poklidný život. Teprve nebezpečná zrada přiměje Rowenu a Strydera zapomenout na dávná předsevzetí, a pro záchranu holého života dát všanc nejen čest, ale i svá srdce...... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2007 , DominoOriginální název:
A Dark Champion, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný rytíř. Přihlašte se a napište ho.
Ta pravá dávka romantiky, cti a boje dobra a zla. Trochu tvrdohlavá a svá lady Rowena odmítá život rytířů i je samotné, a přece do jejího života se dostane proslulý rytíř, jeden z nejlepších. Jenže ona se nechce vdávat a notabene za rytíře, on odmítá se oženit a mít rodinu. Má svůj "svatý boj" - zachraňovat slabé a nevinné.
Jak jsou oba pošetilí, zvlášť když toho chce zneužít i někdo, kdo stojí na "druhém břehu" dobra. A tak oba poznávají toho druhého a poznávají, že život rozhodně není jen černý a bílý.
Knihu jsem si užila a na některé dialogy a scénky budu dlouho vzpomínat. Knihu doporučuji milovníkům romantiky.
Nový díl, nový pár, nová atmosféra. Zápletka v tomto díle je trošku temnější, ale o to víc mě kniha bavila. Jestli bych měla udělat žebříček červené knihovny, tak tahle série bude velmi vysoko. Velmi povedené.
Kniha Temný rytíř v seznamech
2005 | Pán touhy |
2008 | Kde je můj hrdina? |
2006 | Čas na lásku |
2014 | Milenec snů |
2006 | Noční rozkoše |
Za mě je to zatím nejslabší díl z celé série.Mrzí mě,že nejsou knihy o všech rytířích Bratrstva meče.Ráda bych si je přečetla.Taky jsou tu některé chyby,kterých si všimnete až při čtení příběhu toho dotyčného.Myslím tím zranění SINA,které ve svém příběhu nemá.Ale nebudu takový štoural.