Temný rytíř přehled

Temný rytíř
https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/9955/bmid_temny-rytir-rpP-9955.jpg 4 174 174

Půvabná lady Rowena má ráda vše krásné, co život nabízí, a se stejnou vehemencí se vyhýbá všemu, co se jí protiví. Není tudíž divu, že hodlá zmařit plány svých pletichářských příbuzných, kteří ji hodlají provdat proti její vůli. Myšlenka na sňatek s proslulým válečníkem je pro mírumilovnou Rowenu zkrátka nepřijatelná. Její odhodlání se začne bortit v okamžiku, kdy poprvé pohlédne do Stryderových očí. Spatří v nich to, co rytíři zocelení válkou obvykle v očích nemívají: touhu milovat a být milován. Vyhovět jeho touze by ovšem pro Rowenu znamenalo popřít vše, pro co až doposud žila, a tak se ze všech sil snaží Stryderovi odolat. I Stryder je svými city překvapen. Prošel beze šrámu rozličnými bojišti, vydobyl si pověst udatného vojáka, a rozhodně nemá v úmyslu podlehnout lásce a vést poklidný život. Teprve nebezpečná zrada přiměje Rowenu a Strydera zapomenout na dávná předsevzetí, a pro záchranu holého života dát všanc nejen čest, ale i svá srdce...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino

A Dark Champion, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temný rytíř. Přihlašte se a napište ho.

Ála1968
05.03.2023 3 z 5

Za mě je to zatím nejslabší díl z celé série.Mrzí mě,že nejsou knihy o všech rytířích Bratrstva meče.Ráda bych si je přečetla.Taky jsou tu některé chyby,kterých si všimnete až při čtení příběhu toho dotyčného.Myslím tím zranění SINA,které ve svém příběhu nemá.Ale nebudu takový štoural.

moudivlacek
23.07.2021 5 z 5

Ta pravá dávka romantiky, cti a boje dobra a zla. Trochu tvrdohlavá a svá lady Rowena odmítá život rytířů i je samotné, a přece do jejího života se dostane proslulý rytíř, jeden z nejlepších. Jenže ona se nechce vdávat a notabene za rytíře, on odmítá se oženit a mít rodinu. Má svůj "svatý boj" - zachraňovat slabé a nevinné.
Jak jsou oba pošetilí, zvlášť když toho chce zneužít i někdo, kdo stojí na "druhém břehu" dobra. A tak oba poznávají toho druhého a poznávají, že život rozhodně není jen černý a bílý.
Knihu jsem si užila a na některé dialogy a scénky budu dlouho vzpomínat. Knihu doporučuji milovníkům romantiky.

katkaq
20.04.2021 4 z 5

Nový díl, nový pár, nová atmosféra. Zápletka v tomto díle je trošku temnější, ale o to víc mě kniha bavila. Jestli bych měla udělat žebříček červené knihovny, tak tahle série bude velmi vysoko. Velmi povedené.

Kniha Temný rytíř v seznamech

historické romance

Kinley MacGregor (p)
americká, 1965
2005  88%Pán touhy
2008  78%Kde je můj hrdina?
2006  88%Čas na lásku
2014  83%Milenec snů