Bratrstvo neohrožených přehled

Bratrstvo neohrožených
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191971/bmid_bratrstvo-neohrozenych-191971.jpg 5 486 486

Bratrstvo neohrožených představuje práci vynikajícího historika o pozoruhodné rotě armády USA. Kromě bojových úspěchů, mezi něž patří excelentní výkony při invazi v Normandii, v bojích v Ardenách nebo v Holandsku, Ambroseho zaujal zvláštní vztah mezi jejími příslušníky, který přetrval dlouhá desetiletí po skončení války. „Mezi těmi veterány byl evidentní tak blízký a důvěrný vztah, že dodnes zůstávají jakýmsi bratrstvem neohrožených,“ napsal po dokončení knihy v roce 1991. Titul je tedy vedle podrobného popisu výcviku a bojů roty E od Normandie až po obsazení Hitlerova „Orlího hnízda“ v Berchtesgadenu také sondou do mezilidských vztahů elitních vojáků, popisem vzniku řady přátelství „na život a na smrt“ a v neposlední řadě také pohledem na západní frontu druhé světové války očima řadového amerického vojáka.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Válečné
Vydáno: ekniha , Jota

Band of Brothers, 1992

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratrstvo neohrožených. Přihlašte se a napište ho.

Merlin_CZ
10.03.2025 2 z 5

přečteno, kdysi jsem viděl seriál a ten mě bavil poněkud více.

Květinka008
20.02.2025 5 z 5

Filmové zpracování jsem viděla už před lety spíše z donucení, sama k tomuto tématu neinklinuji. Kniha je však stejně strhující a řekla bych, že i lepší.

jakub87
15.02.2025 5 z 5

Viděl jsem jak seriál, tak četl knihu. Kniha ale vždy lepší!

"Dědo, ty jsi byl ve válce hrdina?" "Ne" odpověděl jsem, "ale sloužil jsem v rotě, kdy bylo hrdinů plno."

Kniha Bratrstvo neohrožených v seznamech

v Mé knihovně339x

(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)