Brněnské povídky přehled

Brněnské povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/146290/brnenske-povidky-146290.jpg 3 30 30

Brněnské povídky tvoří v autorově díle nepochybně jeden z jeho tvůrčích vrcholů. Čím zaujmou okamžitě, je autorova přímo posedlost příběhem, vyprávěním.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brněnské povídky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Majto
05.03.2023 3 z 5

Je síce pravda, že táto kniha obsahuje veľa nepochopiteľných slovných útvarov. No na druhej strane je tu aj rovnaký počet vcelku vydarených diel. Možno by pomohla väčšia korektúra a menší rozsah knihy a bolo by všetko ideálne. Určite ešte čosi od autora skúsim.

Dimas
02.11.2020 3 z 5

Povídky (jakékoliv) mě příliš nebaví... Zato autor a hlavně Brno ano!


Ziriath
26.11.2019

Nepobírám to, nedává to smysl, končím v půlce.
Někteří autoři by se občas měli zastavit a zamyslet, jestli píšou knihu jen pro sebe, nebo i pro čtenáře, kteří zákonitě od povídek obvykle čekají nějakou pointu. Já v pohodě dala třeba Pěnu dní, ale ta i přes zřejmý wtf faktor měla jasný začátek a konec.
Zde snad jen jedna z povídek v té první polovině nevyšumí úplně do ztracena a není divně useknutá. Spíše to připomíná částečně neuspořádaný volný proud myšlenek, přičemž autor jako by skoro nevystrčil hlavu z jakési umělecko-akademické sociální bubliny, která je ale odtržená od reality zbytku lidí. Také samotné Brno (jsem z Brna a celou dobu zde žiju) je většinou odsunuto na okraj, vlastně by se kniha mohla odehrávat úplně kdekoliv. Když to srovnám s brněnskými povídkami Na sviňu svět od Prokeše nebo dílem Miloše Urbana (z jiných měst), chybí mi tady ty malé zajímavosti, postřehy a místní reálie, nad kterými se obyvatel toho kterého města pousměje, že to přece zná taky. Já vím, je to Brno, o čem se bavíme, ale i tady se najde specifická a tajemná atmosféra, ačkoliv pomalu mizí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

54 nových eknih zdarma (září)

23.09.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Brněnské povídky v seznamech

v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených1x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x