Broučci přehled
Jan Karafiát
Vyprávění o rodině svatojánských broučků, jejichž prací je v noci svítit lidem, vyšlo poprvé v roce 1876 a díky neutuchající oblibě čtenářů se již dočkalo více než stovky vydání. Poetické příběhy rodiny Broučků inspirovaly mnohé výtvarníky, zejména Jiřího Trnku, a byly několikrát převedeny na filmové plátno. Hlavní postavou je malý nezbedný Brouček, který má svou hlavu a neposlouchá své rodiče a tetu Janinku, ačkoliv na to často doplácí. Autor broučků Jan Karafiát byl evangelický kněz a „Broučci“ jsou alegorickým zobrazením rodiny, která žije podle křesťanských hodnot, v souladu s přírodou.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Broučci. Přihlašte se a napište ho.
Mnohem víc se mi líbili Broučci ve zpracování Ludvíka Součka jako povídka "dej ať se tě bojíme" ve sbírce "Zájem galaxie"
Poměrně depresivní čtení pro děti, protože se tam často umírá. Ale tak nějak to patří do povinné literatury.
Kniha Broučci v seznamech
v Přečtených | 1 800x |
pohádky náboženství smrt pro děti zfilmováno hmyz přežití v přírodě loutkové divadlo broučci klasická literatura
2004 | Broučci |
1991 | Broučkova pozůstalost |
2017 | Broučci: Broučkovy pohádky |
2008 | Broučci - knížka s divadélkem |
1906 | Broučci a Broučkova pozůstalost |
Moc hezké čtení. Už jako malá jsem je měla ráda. Je to i místy smutné čtení.