Brutalita přehled
Josef Klíma
Problém individuálního násilí a teroru je zobrazen v osmi příbězích. Příběhy jsou proloženy názory odborníků na problém brutality a vyjádření žáků jednoho pražského gymnázia.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Brutalita. Přihlašte se a napište ho.
Známý žurnalista Josef Klíma se ve své knížce věnuje v celkem 8 příbězích problematice vzrůstajícího násilí a brutality v různých podobách mezi mládeží v 80-tých letech. Jednotlivé příběhy jsou vždy vhodně doplněny jak názory odborníků, tak rovněž středoškoláků. Nejznámějším uváděným je asi případ mladého spartakiádního škrtiče žen.
Starší ukázka Klímovy investigativní novinařiny. Rozebírá různé případy násilného chování mládeže v 80.letech, s komentáři odborníků a vrstevníků. Spartakiádní vrah Straka nebo požár Ústavu sociální péče v Měděnci patří mezi ty nejznámější. V dnešní době se situace zhoršuje, agresivity mezi mládeží přibývá, ale výše jmenované případy se vymykají i dnešním poměrům.
Kniha Brutalita v seznamech
násilí brutalita české detektivky a krimi skutečné kriminální případy
Část díla
2020 | Šarlatán |
2023 | Sedm schodů k moci |
1990 | Brutalita |
2010 | Pravda o Kajínkovi |
Sáhla jsem po jedné ze starších knížek, kterou jsem četla když mně bylo náct... Tehdy pro mě bylo čtení brutální a postupem let se na tom vůbec nic nezměnilo.Nasili je a prostě bude.
Josef Klíma byl pro mě takový strejda šťoural on prostě nenechal nic být.
Pustil se do brutálních a pravdivých příběhů ,které se odehrály v 80. letech. Nebál se nám ukázat jaké zvěrstvo se tehdy dělo.
Myslím že nikomu neunikl film Requiem pro panenku, který byl právě díky Klímovi zfilmován.
Holt prostě na světě se vždycky nedějí jenom krásné věci.