Bůh sestupující: Pokus o christologii Starého zákona přehled
Jan Heller
Druhé vydání dlouho rozebrané knihy, již autor, profesor evangelické teologické fakulty v Praze, výstižně přibližuje ve své předmluvě takto: Proč Bůh sestupující? Proto, že poselství o Bohu, který se sklání, ba sestupuje k člověku, považuji za to hlavní, co jako červená nit prochází celou biblí a nejzřetelněji a nejhlouběji spojuje Starý a Nový zákon. Tím se bible liší od jiných posvátných knih, které lidem většinou radí, jak se buď dostat, vyšplhat do nebe k Bohu, či k bohům, nebo jak si zařídit nebe na zemi, třeba jen v lidském nitru. To je, stručně shrnuto, hlavní výsledek mé práce s biblí, které jsem se po čtyřicet let směl věnovat na evangelické bohoslovecké fakultě a v církvi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bůh sestupující: Pokus o christologii Starého zákona. Přihlašte se a napište ho.
Mé první setkání s Hellerem. Jeho text není dlouhý, ale je velmi hutný, podnětný a srozumitelný.
Kniha Bůh sestupující: Pokus o christologii Starého zákona v seznamech
náboženství Ježíš Kristus Bible exegeze Bible Starý zákon christologie mesianismus
2006 | Obtížné oddíly knih Mojžíšových |
2003 | Výkladový slovník biblických jmen |
2004 | Nástin religionistiky |
2009 | Na čem mi záleží |
2008 | Hlubinné vrty |
Jedna z nejlepších od pana profesora!!!!