Burgessovi chlapci (2017) | Databáze knih

Burgessovi chlapci přehled

Burgessovi chlapci
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354655/bmid_burgessovi-chlapci-0Ax-354655.jpg 4 49 49

Dětství sourozenců Burgessových bylo poznamenáno nešťastnou nehodou jejich otce. Bratři Jim a Bob odejdou z Maine do New Yorku, jakmile je to možné, a oba si najdou práci v právnické sféře. Jednoho dne jim zavolá jejich sestra Susan, která jediná zůstala v rodném městě. Její dospívající syn Zach se dostal do problémů a Susan zoufale potřebuje pomoc svých bratrů. A tak se Burgessovi chlapci vrací do krajiny svého dětství a jsou nuceni znovu se postavit své minulosti.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Motto

The Burgess Boys, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Burgessovi chlapci. Přihlašte se a napište ho.

helenkan
24.04.2022 3 z 5

Není to čtení od kterého se nemůžete odtrhnout. Aspoň pro mě to tak bylo. Ale bylo zajímavé sledovat chování a vztahy v rodině, která zrovna moc dobře nefungovala. Nakonec jsem si nejvíc oblíbila Bobyho. :-)

Radka_p
30.11.2020 4 z 5

Nejako stále neviem, čo si o knihe myslieť. Najprv som očakávala, že hlavná zápletka bude hodenie prasacej hlavy do mešity a práve toto bude vytvárať celú dynamiku deja....no nakoniec sa tento moment akosi dostal do úzadia a celá kniha bola o vzťahoch medzi súrodencami Burgessovcami (preto nerozumiem názvu lebo medzi chlapcami bola jedna sestra) a tie autorka vykreslila veľmi zaujímavo, najprv som si utvorila obraz o tom akí súrodenci sú a potom sa to všetko prevrátilo naopak, a tí čo si boli na začiatku blízky ostali na konci vzdialení a tí čo boli v prvej polovici obdivovaní a silní, skončili slabí a sami. Takže rodinné vzťahy boli v konečnom dôsledku hlavnou témou knihy a keď máte radi relatívne pokojný dej bez väčších zvratov no s citlivým, jemným vykreslením charakterov a vzťahov, choďte do toho.

adorjas
06.09.2020 4 z 5

Stroutovú som si zamilovala najprv v Amy a Isabelle, následne ešte viac v Olive Kitteridgeovej. Burgessovi chlapci je oproti Olive trošku slabšia kniha, akoby autorka vystrieľala svoje spisovateľské kanóny práve pri Olivy, ale napriek tomu veľmi príjemné dielo.

Kniha bola pre mňa o rodine, ako s niekým môžete byť a predsa ho nepoznať, ale zároveň aj o odcudzení v rodine, kde hoci ste v mladosti žili s niekým neznamená to to, že tú osobu poznáte. Poznáte vašu spoločnú minulosť.

Stroutovej postavy nie sú dobré, ani zlé, ale ako som si jej v dielach všimla, vždy u postáv dôjde k akejsi sebareflexii, na základe ktorej sa snažia zlepšiť svoje vzťahy a postoj k okoliu.

Kniha Burgessovi chlapci v seznamech

v Mé knihovně88x