Templářská šifra přehled
Chloe Palov
Caedmon Aisquith série
Šarmantní britský historik na stopě smrtícího tajemství Smaragdové desky. Historik Caedmon Aisquith netuší, že jeho přednáška skončí dýkou v zádech. Že mu před očima zavraždí archeologa, který tvrdil, že templáři stačili odvézt svůj největší poklad přes Atlantik. Zdá se, že hlavní roli v tom hraje jistý kámen. A všechno nasvědčuje tomu, že posvátnou relikvií templářů nebylo nic menšího než Smaragdová deska, na níž prý je zapsáno tajemství samotného Stvoření. Caedmon a jeho přítelkyně Edie však brzy zjistí, že na klikaté cestě plné náznaků a šifer mají v patách smrtelného nepřítele.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2011 , MetaforaOriginální název:
The Templar, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Templářská šifra. Přihlašte se a napište ho.
Někdy méně je více. Zbytečně moc popisu, nezáživné. Nalákalo mě hodnocení na přebalu knihy, ale mám pocit, že si to někdo vycucal z palce. Srovnání s Brownem hodně pokulhává. Nevím jestli má cenu číst další dva díly. Pochybuji, že budou lepší. Autorka zřejmě četla Browna a Berryho a vybrala část jejich nápadů, připlácla nějakou omáčku a má uvařeno.
Autorka rozvíjí teorii, která je sice přitažená za vlasy a historikům asi bude připadat naprosto šílená, ale jako podklad pro dobrodružnou knihu mi přijde v pořádku. Občas byl dej sice až moc ezoterický a trochu nesrozumitelný, ale nakonec to nevadilo a u knihy jsem si příjemně odpočal a rád jsem ji dočetl. Možná je to i tím, že mám rád žánr na pomezí detektivky a thrilleru s historickým podtextem, což kniha vlastně naprosto splňuje. Chápu ale, že nemusí sedět každému.
Kniha Templářská šifra v seznamech
2011 | Ohnivé kameny |
2011 | Templářská šifra |
2012 | Templářská relikvie |
2014 | Templářské tajemství |
Zajímavě propojená smaragdová deska s templáři, zednáři i americkými otci zakladateli.I když takovéhle ezo thrillery mám ráda, pár věcí mi tam nesedělo. Předně u některých věcí bych čekala, že spíš napadnou bejvalýho agenta. Občas to bylo moc zamotané a vůbec, nějak mi to nesedlo.