Čajová bouře přehled
Hafsah Faizal
Krev a čaj série
1. díl
Nejdřív šálek čaje, pak záchrana světa. Krvelačná upíří fantasy. Ve městě Bílý Řev má Arthie Casimirová pověst nejobratnější zlodějky – a také sběratelky tajemství. Její prestižní čajovna se po setmění proměňuje v krvárnu, která se stará o potřeby obávaných upírů. Když se ale podnik ocitne v ohrožení, musí Arthie uzavřít dohodu s nebezpečně svůdným protivníkem. Spolu s bandou odpadlíků se pokusí infiltrovat do srdce elitní upírské společnosti Athereum... brzo však dojde k sérii temných odhalení. Bude dost silná, aby překazila spiknutí, které je hrozbou pro celý svět?... celý text
Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
A Tempest of Tea, 2024
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajová bouře. Přihlašte se a napište ho.
Za knihu v rámci #spoluprace mockrát děkuji @albatrosmedia
Čajová bouře se dá s klidem přirovnat k Šesti vranám, akorát že tady jsou navíc upíři. Dostali jsme velmi podobný příběh, kdy máme partu (nejen) lidí, která se má někam vloupat a ukrást důležitou věc.
Samozřejmě je to všechno hodně nebezpečné a na první pohled to působí až neproveditelně. To ale ještě neznáte Arthie.
Je tu několik hlavních postav, které se střídají ve vyprávění, takže když se rozdělí, stále máme přehled a víme, co se kde děje.
Vidíte v tom Šest vran, že? Jenže Čajová bouře na ně ani zdaleka nestačí. Ve všech ohledech tahle upíří ya fantasy zaostává. Není tak propracovaná, vtipná a mazaná. Přesto jsem na další díl určitě zvědavá.
Další upíři jsou tady, ale tentokrát si potrpí také na čaj!
Kniha čtena v rámci spolupráce s Albatros Média.
Ale tohle mě velmi bavilo! Je to totiž zase něco jiného! Příběh sledujeme z pohledu Arthie, jejího “bratra Jina a padělatelky Flick. Proto tak dostáváme hodně ucelený příběh, známe motivy, sledujeme jejich myšlenkové pochody a příběhu to dodává tu správnou šťávu.
Arthie je úžasná, ale asi nejvíc mě bavil Jin - elegán chodící všude s deštníkem, lehce arogantní a přesto milý, vtipný a galantní. Drobné romantické linky nevadily, ale nebyly ani stěžejní, což cením. Tentokrát totiz hraje prim “sourozenecká dvojice Arthie a Jina a je to tak osvěžující.
Kniha může mít pomalejší tempo, minimálně ten začátek, kdy se seznamujeme s fantasy “Londýnem, ale po půlce se to brutálně rozjede, že jsem pomalu nestíhala otáčet stránky. Zároveň se mi velmi libilo použití květin jako posouvání a dovysvětlovávání děje.
Skvělá knížka, krásná obálka a ořízka, hned bych si přečetla další díl.
Zákon krále Aurory, Jedno temné okno a další knižní novinky (45. týden)
04.11.2024
Kniha Čajová bouře v seznamech
Přemýšleli jste, že byste chtěli dalších Šest vran, ale v upíří verzi?
Jestli je vaše odpověď Aye, tak přesně tohle dostanete od této knížky, která tak božsky spojuje čajovnu s krvárnou pro upíry. Nejlepší na tom je, že se do příběhu zažerete nejpozději v první kapitole a už vás to nepustí. Zajímavě se tu kloubí dohromady pohodový život v čajovně, se zločineckými zápletkami, a s hromadou intrik. Tohle je přesně ten styl knížek, které mi brutálně sedí. Napsaný skvělým stylem, plné neočekávatelných zápletek, morálně šedých postav, které vám jsou sympatické, mají mozek v hlavě, a s ničím se nepářou. No, co vám budu. Kdy bude dvojka?? A kdy se ji chystáte číst vy?
A pokud jsem vás ještě nepřesvědčila, tak to nechám na obálce.
Přesto mám jediné drobné minus, které se týká právě té podobnosti, která mi někdy přišla až přílišná.
Knihu jsem si mohla přečíst díky jednorázové spolupráci s #humbookblogery