Čajová bouře přehled

Čajová bouře
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544024/bmid_cajova-boure.jpg 3 37 37

Krev a čaj série

1. díl

Nejdřív šálek čaje, pak záchrana světa. Krvelačná upíří fantasy. Ve městě Bílý Řev má Arthie Casimirová pověst nejobratnější zlodějky – a také sběratelky tajemství. Její prestižní čajovna se po setmění proměňuje v krvárnu, která se stará o potřeby obávaných upírů. Když se ale podnik ocitne v ohrožení, musí Arthie uzavřít dohodu s nebezpečně svůdným protivníkem. Spolu s bandou odpadlíků se pokusí infiltrovat do srdce elitní upírské společnosti Athereum... brzo však dojde k sérii temných odhalení. Bude dost silná, aby překazila spiknutí, které je hrozbou pro celý svět?... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo

A Tempest of Tea, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čajová bouře. Přihlašte se a napište ho.

ydnac
09.01.2025 5 z 5

"ČAS NA ČAJ, LUMPOVÉ."

Je extravagantní.
Je chytrá a mazaná.
Je majitelkou čajovny a krvárny.

Jmenuje se Arthie Casimirová.
Její rodiče zabili a Arthie zůstala světu napospas.
Nic ji však nezastavilo a stala se z ní uznávaná, ale i obávaná majitelka Zpěněnky.
Arthie ví, jak si získat zákazníky a také ví, jak se dostat k jejich tajemstvím.
A to znamená moc, kterou bude potřebovat...
Není však úplně sama, má svého společníka a "bratra" Jina.
Oba je čeká velká ztráta, ale získají i nové přátele :-) a dají dohromady neotřelou partičku :-).
Flick - padělatelka.
Matteo - upír.
Laith - kapitán královské stráže.

Chystají se vloupat do přísně střeženého sídla upirů!!!

NAPROSTO DOKONALÉ :-).

Oblíbila jsem si Arthie i celou partu :-) a nemůžu se dočkat dalšího dílu :-).

annora_cte
04.01.2025 2.5 z 5

Musela jsem si nechat projít hlavou, co ke knize napíšu, protože mám tak smíšené pocity, jaké jsem u knihy dlouho neměla.
Nápad, atmosféra a trochu i příběh se až nebezpečně podobají Šesti vranám. Mě ovšem Šest vran nebavilo. A Čajová bouře na tom není o moc líp.
Co mě bavilo, tak samozřejmě zasazení upírů do příběhu. Bavila mě hlavní hrdinka Arthie, i když si myslím, že by si její charakter zasloužil lepší vývoj. A nesmím zapomenout na krásnou obálku a barevnou ořízku.
Co mě naopak nebavilo bylo příliš pohledů a příliš krátké kapitoly, natahování děje. Nedokázala jsem se začíst, těžce jsem se soustředila na plynutí děje.
A ta podobnost s Šesti vranami... Nechci autorce křivdit, třeba vše vzniklo z její hlavy a veškerá podobnost je čistě náhodná, ale například Arthie mi přišla jako ženská verze Kaze Brekkera. Možná proto se mi zalíbila.
Konec slibuje zajímavé pokračování, ale já osobně pochybuju, že se do něj pustím, protože mě to opravdu nebavilo.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace děkuji @albatrosmedia

vandalindakova
29.12.2024 4.5 z 5

Přemýšleli jste, že byste chtěli dalších Šest vran, ale v upíří verzi?

Jestli je vaše odpověď Aye, tak přesně tohle dostanete od této knížky, která tak božsky spojuje čajovnu s krvárnou pro upíry. Nejlepší na tom je, že se do příběhu zažerete nejpozději v první kapitole a už vás to nepustí. Zajímavě se tu kloubí dohromady pohodový život v čajovně, se zločineckými zápletkami, a s hromadou intrik. Tohle je přesně ten styl knížek, které mi brutálně sedí. Napsaný skvělým stylem, plné neočekávatelných zápletek, morálně šedých postav, které vám jsou sympatické, mají mozek v hlavě, a s ničím se nepářou. No, co vám budu. Kdy bude dvojka?? A kdy se ji chystáte číst vy?
A pokud jsem vás ještě nepřesvědčila, tak to nechám na obálce.
Přesto mám jediné drobné minus, které se týká právě té podobnosti, která mi někdy přišla až přílišná.

Knihu jsem si mohla přečíst díky jednorázové spolupráci s #humbookblogery

Zákon krále Aurory, Jedno temné okno a další knižní novinky (45. týden)

04.11.2024

Kniha Čajová bouře v seznamech