Poděsové z jiný planety přehled

Poděsové z jiný planety
https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78348/bmid_calvin-a-hobbes-podesove-z-jiny-pla-45a-78348.jpg 5 65 65

Calvin a Hobbes série

Kdo tvrdil, že do třetice všeho nejlepšího, ten nečetl čtvrtou knihu Calvina a Hobbese, zasvěcenou tentokrát letům do vesmíru, mimozemských zrůdám a jiným členům učitelského sboru. To ale není všechno. Na Calvina a jeho (podle nesmyslného mínění ostatních plyšového) tygra se řítí to největší nebezpečí ze všech: ďábelská Rosalyn, holka na hlídání. Ale atypická dvojice složená z kluka nadaného až příliš velkou fantazií a jeho ironického tygřího souputníka zvládne všechno. Zvláště, když se řídí životním krédem: Život je mnohem zábavnější, když nejsi vůbec zodpovědný za to, co děláš.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew

Weirdos from Another Planet!, 1990

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poděsové z jiný planety. Přihlašte se a napište ho.

pistikpistik
14.11.2023 4 z 5

Štvorka. „Tatí! Tatí! Kde máš zbrane? Vytiahni magnum! – Ja žiadne zbrane nemám. Čo sa deje? – Prišla Rosalyn! A nechce ísť preč! Preboha, prečo nemáš pištoľ? – Ideme s mamou do reštaurácie. Rosalyn ťa prišla strážiť. – Čo si zabudol? Dopoludnia som ti to hovorila. Ty vôbec nedávaš pozor. Preto nikdy nevieš, čo sa deje. – A čo drevený kolík a palice? Máme aspoň to?“ Príbehy s Rosalyn sú tie najlepšie, škoda, že ich v tomto diely bolo pomenej. Tentoraz sa vydáme na Mars a skúmame, či je tam iná civilizácia. Videli by sme to aj my, keby si Hobbes nezabudol foťák. Priznám sa, že tieto výlety do vesmíru ma až tak neberú. Avšak viac sa dozvedáme o hlbinách duše Hobbesa a o tajomstvách života tigrov. No a návšteva ZOO bola totálny luxus. „Aha, pozrite čo robí tamten opičiak! A pokojne na verejnosti! Haha! To je humus! Ako to, že ja toto robiť nesmiem?!“

trudoš
10.10.2020 5 z 5

„Někdy si říkám, jestli nejspolehlivějším důkazem toho, že jinde ve vesmíru žijou inteligentní bytosti, nebude, že se s náma nikdo z nich nesnaží spojit.“
Jednoduše geniální. Bill Watterson byl, je a bude mistrem komiksového stripu, jehož humor kombinuje dětskou fantazii s dospěláckým pragmatismem, přičemž na své si rozhodně přijdou malí, velcí, tlustí, tencí. Tenhle druh nenásilného humoru, plného trefných postřehů a nostalgického odstupu, já prostě můžu. Až mě maličko jímá splín nad tím, že čím je člověk starší, tím víc je mu líto, že přišel o ten světácký nadhled bezprostředního klučiny (nebo holčiny, záleží kdo jak na tom je), jenž si nedělá starosti s tím, jak se píše „žijou“, „tejden“ nebo „voči“, ale spíš se snaží vymyslet, jakým způsobem sjet kopec tak, aby se co nejvíce zaprasil a doma ho pak nikdo nepoznal, čímž by se vyhnul maminčiným třeskůmbleskům. Nemluvě o tom, jak mi chybí plyšový tygr, který by mě na cestě jménem Zodpovědný život duševně provázel až do samotného konce.

Anasa
16.05.2019 4 z 5

Pořád dobré, ale přece jen je tu víc vtípků na téma Calvinovy fantazie, která se týká meziplanetárních cest a dinosaurů. Přece jen dávám přednost prvním dílům, kdy Calvin preferoval předvolební průzkumy a naschvály Susii.

Kniha Poděsové z jiný planety v seznamech