Čarodějův synovec přehled
C. S. Lewis (p)
Letopisy Narnie série
V předposledním díle Letopisů se vracíme proti proudu času, abychom se spolu s dětmi Divišem a Gábinou podívali na samotný počátek země Narnie, která vznikla zpěvem Lva Aslana. Seznámíme se s tím, jak do čisté, zlem neposkvrněné Narnie pronikla první zášť a jakou nápravu předpověděl Aslan.
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 1999 , Návrat domůOriginální název:
The Magician's Nephew, 1955
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějův synovec. Přihlašte se a napište ho.
Pěkná knížka pro děti. Kdybych byla dítě, asi by mě naprosto uchvátila. Protože se mi moc líbila Polly. Digory... moc ne, abych byla upřímná. Jistě, byl to malý kluk, jenže i Polly byla malá holka a soudnost nepostrádala. Pravda, Digory se snažil napravit, co napáchal, jenže už se stalo. Ale líbilo se mi, že mu to Aslan nenechal jen tak projít, žádné prázdné řeči o tom, jak to nebyla jeho vina atakdále (což nesnáším!), kdepak.
Je zajímavé prvně si přečíst ostatní díly a pak až tenhle, jako v HU.
Zrod Narnie mě zaujal. Líbí se mi podobnoust s pravdou.
Kniha Čarodějův synovec v seznamech
v Přečtených | 4 003x |
přátelství kouzla děti křesťanství magie fantasy pro děti rozhlasové zpracování fantasyAutorovy další knížky
1991 | Lev, čarodějnice a skříň |
2008 | Rady zkušeného ďábla |
1993 | Čarodějův synovec |
1992 | Princ Kaspian |
1993 | Poslední bitva |
Letopisy Narnie miluju jako filmy a tak jsem se konečně po letech rozhodla si přečíst všechny knihy a dozvědět se i co se stalo i v ostatních dílech. Škoda, že všechny knihy nejsou z filmované stejně jako tři díly z let 2005 - 2010, ale pokud je to pravda a opravdu se to uskuteční, tak bychom se měli dočkat seriálového nebo filmového zpracování všech dílů Letopisy Narnie.