Zárezy smrti přehled

Zárezy smrti
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/317598/bmid_zarezy-smrti-YSV-317598.jpg 4 922 922

Čáry života série

1. díl >

Prvý diel novej sci-fi fantasy dilógie od Veroniky Roth, autorky najpopulárnejšej dystopickej série Divergencia. Vo svete, kde panuje násilie a neprávo, v galaxii, v ktorej niektorí nažívajú v priazni osudu, má každý človek špeciálny dar. Kým väčšina dokáže vyťažiť zo svojho daru čo najviac, Akosa a Cyru pre ich dary zneužívajú. Cyra je sestrou tyrana, čo vládne bojovnému národu. Má dar bolesti a sily, čo jej brat zneužíva, aby tyranizoval svojich nepriateľov. Cyra má však na viac, ako byť nástrojom v bratových rukách. Vzdoruje, je rýchlejšia a bystrejšia, než hockto predpokladá. Akos pochádza z mierumilovného národa a je nadovšetko oddaný rodine. Hoci ho ochraňuje jeho neobyčajný dar, keď ho s bratom chytia vojaci vyslaní Cyrinou rodinou, Akos sa snaží len o jediné – zachrániť najskôr brata na úkor vlastného bezpečia. Akos sa tak v sekunde ocitá uprostred Cyrinho sveta, kde panuje neopísateľné nepriateľstvo medzi ich rodinami a národmi. Akos a Cyra stoja pred rozhodnutím – pomôcť si navzájom a prežiť, alebo priniesť jeden druhému skazu.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)

Carve the Mark, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zárezy smrti. Přihlašte se a napište ho.

whiolet
13.08.2024 3 z 5

Velmi pomalý rozjezd, bohužel jsem si k hlavním postavám nevytvořila žádný vztah a dělalo mi problém nepřeskakovat stránky.
Za mě tedy lehký podprůměr.

Thalin
11.03.2024 1 z 5

Tak tohle mě ale vůbec nechytlo. Od autorky jsem četla jiné knihy a tam jsem takový problém se začít neměla. Přišlo mi, že se nic neděje, pořád se jen kroužilo okolo a tak od půlky jsem začala přeskakovat. Od začátku je navíc čtenář vržen do překombinovaného děje a musí se nějak zorientovat, což mi to nudné čtení vůbec neusnadňovalo. Nebavilo mě to a další díl určitě číst nebudu.

ElessaRiverbow
28.02.2024 3 z 5

Od autorky jsem už četla Divergenci, která byla fajn, takže jsem se na její další knihu celkem těšila. Ze začátku to bylo trošku matoucí - všechny ty jména a názvy mi vůbec nechtěly lézt do hlavy. Postupem čtení se to ale naštěstí zlepšilo. Další věc, která mi vadila, byly dlouhé kapitoly, kvůli kterým se mi to špatně četlo. Navíc se tam tak zhruba polovinu knihy téměř nic nedělo, takže jsem dokonce i párkrát přemýšlela, že to s knihou vzdám. Nakonec se to někdy po polovině rozjelo a začalo to být zajímavé. Pokud je něco, co autorce vážně jde, je to psaní brutálních scén. Akose jsem celou knihu moc nemusela, Cyra byla celkem sympatická. Vývoj jejich vztahu byl fajn. Jsem hodně zvědavá na pokračování.

Po sérii Divergence přichází Čáry života

13.01.2017

Vždycky šla po té nejtvrdší, nejsyrovější pravdě, znovu a znovu, jako žena odhodlaná zlámat si všechny kosti v těle s vědomím, že srostou a budou ještě pevnější.

Kniha Zárezy smrti v seznamech

v Přečtených1 329x