Čas beatniků přehled
Diane Di Prima
Básnířka a spisovatelka beatnického hnutí vzpomíná na své mládí, které prožila v New Yorku mezi velmi neortodoxními mladými lidmi. Kniha je zprávou o jejím sexuálním životě od ztráty panenství až ke skupinové souloži s Jackem Kerouakem a Allenem Ginsbergem.
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1996 , PragmaOriginální název:
Memoirs of a Beatnik
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas beatniků. Přihlašte se a napište ho.
Moc zajímavá kniha od beatnicke basnirky Diane Di Prima pomocí denikovych zaznamu 50 let a popisu svých milostných zážitků popisuje postupne rozrůstajícího beatnicke o hnutí vidění z pohledu něžného pohlaví.
Zamilovala jsem se do autorky a do této knihy. Kdo v tom chce vidět porno, vidí v tom porno, ale je v tom mnohem víc, je v tom volnost, nevázanost, prostá radost ze života, z lidí, ze sexu. Výlet do časů beat generation. Zasnila jsem se...
Kniha Čas beatniků v seznamech
1987 | Horoskop orloje |
1995 | Nahý anjel – antológia beatnickej poézie |
1996 | Čas beatniků |
2005 | Střípky písně |
Nazdar loupežníci,
chvilku jsem byl nalomený dát tomu pět hvězdiček, ale pak jsem si řekl, že do Kvak a Žbluňk jsou kamarádi tomu malý kousíček chybí. Bylo to ovšem o prsa.
Teda v knize je jich několik, která bych fakt rád viděl. Třeba ty Báry. Ona tam sice žádná Bára není, ale jedna z postav je jí hodně podobná, takže se našly pasáže, kdy jsem autorce hoooodně záviděl. O jaké Báře mluvím vám raději neprozradím. Třeba by si to tu přečetla, poznala se v tom a opustila by kvůli mně manžela. A co já, opustil bych kvůli ní manželku? Tomuhle morálnímu dilematu bych se raději vyhnul, protože tuším, že by to bylo složitější rozhodování, než jestli sním poslední kousek koláče.
Takže zpátky k beatnikům. Miluju je všechny a vyprávění Diane mě pohltilo. Musela to být svým způsobem výjimečná doba. Žilo se svobodně a žilo se naplno, tak jak to bývá, když člověk žije na hraně průseru.
Jeden by si z toho měl vzít ponaučení. I když na pořádný průser bych si teprve zadělal, kdybych zavolal té Báře. Jak jsem to psal. Svobodně a naplno?
Nějak mi z toho vypadla původní myšlenka. Raději půjdu do kuchyně dát vodu na kafe a dorazím ten koláč, než se manželka vrátí z nákupu a já udělám nějakou blbost.
Přečtěte si to, je to hezký.