Moc času přehled

Moc času
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419940/bmid_moc-casu-XLy-419940.jpg 4 180 180

Príbeh čarodejnice série

Na bojiskách americkej vojny za nezávislosť,v časoch politického prebudenia, keď sa zdalo, že svet stojí na prahu svetlejšej budúcnosti,stretne Matthew de Clermont mladého vojenského lekára Marvusa MacNeila. Keď mu ponúkne šancu na nový, nesmrteľný život bez obmedzení puritánskej výchovy, akú žil v detstve,Markus sa chopí príležitosti a stane sa upírom. Jeho premena však nie je jednoduchá. Marcusova hlboká viera v slobodu, rovnosť,a bratstvo naráža na dávne tradície a povinnosti de clermontovseho rodu. V súčasnom Paríži sa Phoebe Taylorová- mladá zamestnankyňa aukčnej spoločnosti Sotheby's,do ktorej sa Marcus zaľúbil-chystá vydať na vlastnú cestu k nesmrteľnosti. Hoci sa modernizovaná verzia celého procesu spočiatku zdá bez komplikácií,dvojica zistí, že výzvy, akým musí čeliť človek, ktorý sa chce stať upírom,nie sú o nič ľahšie ako v osemnástom storočí. Hrozí, že tiene,pred ktorými Marcus ušiel pred stovkami rokov,sa vratia,aby ich mátali-navždy. Román Moc času rozvíja vášnivý ľúbostný príbeh, pričom skúma silu tradície a možnosti vzniku zmeny,ba revolúcie. Na pozadí motívov z nadprirodzeného sveta a pomaly sa odvíjajúcej romance, vďaka ktorým sa z románov Príbeh čarodejnice,Tiene noci a Kniha života okamžite stali bestsellery, osvetľuje zásadný okamih v dejinách a ľúbostný vzťah preklenujúci storočia.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)

Time's Convert, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moc času. Přihlašte se a napište ho.

scarletblue
02.02.2025 3.5 z 5

(SPOILER) Jsem ráda, že autorka napsala tuto knihu. Původně se mi do jejího čtení nechtělo. Myslela jsem si, že to bude jen o Marcusovi a Phoebe a jejich příběh mě nijak nelákal. Proto jsem byla mile překvapená. Marcusova minulost mě úplně nebavila. Bylo tam pár zajímavých a smutných linek, ale příliš jsem tomu nevěnovala pozornost. Zato se mi však líbilo, jak autorka vykreslila novorozeného upíra. Bylo to zábavné a čtivé. Přirovnání k malému dítěti mě také nadchlo. Vývoj upíra je nesporně velmi zajímavý a jsem ráda, že nám dala možnost nahlédnout do jejich světa. Také se mi líbilo, že osvětlila New Orleans bylo to potřeba. Skvělé je, že autorka zakomponovala Dianu, Matthewa a dvojčata spolu s ostatními postavami a jejich vztahů k rodině. Také vztah Agathy a Sarah se mi moc líbil. Chyběla mi tam Margaret, umím si představit, že by si vybudovala blízký vztah s dvojčaty. Další zajímavá naráža je grif Apollo. Mám silný pocit, že tito pomocníci ve skutečnosti byli skutečnými tkalci, kteří zemřeli. Proto když přijde čas, tak se vracejí za novou generací tkalců a pomáhají jim. Apollo, bratr Diany, že by to bylo skutečně její dvojče, které nikdy nepoznala a teď se k ní vrátil v podobě grifa, aby chránil jejího chlapečka? Prostě super. Nemůžu se dočkat dalšího dílu. Pořád jsem zklamaná, že nás s další a další knihou autorka ubezpečuje, že Diana bude smrtelná a zemře. Pokud jsem to dobře pochopila, tak Matthewa zestaršuje pomocí kouzel až jednoho dne budou oba staří a vrásčitý. Diana zemře přirozenou smrtí a Matthew se zprovodí ze světa, aby mohl být navždy s ní. Promiňte paní Harkness, ale s tím opravdu nejsem v pohodě. Chci zůstat u své fantasy představy šťastných konců.

dana_vrana
31.12.2024 4 z 5

Rozšíření trilogie se mi líbilo. Četla jsem všechny díly za sebou, takže jsem měla příběh hezky ucelený. Jsou tady 3 dějové linky, všechny ale hezky ve vyprávění propojené, takže mě nerušilo ani skákání z minulosti do přítomnosti. Dozvídáme se, jak se daří Dianě, Matthewovi, jejich neobyčejným dvojčatům a celé rodině. Sledujeme také proměnu Phoebe v upírku. A pro mě nejzajímavějšími částmi knihy byly Marcusovy vzpomínky na dětství, znovuzrození, jeho cestu válkou a francouzskou revolucí, až po události v New Orleans. Za mě to bylo pěkné završení celé série.

miloslava3256
03.12.2024 4 z 5

Pokračování trilogie, kterou jsem četla až nyní, takže jsem hned navázala a nemusela vzpomínat na děj. Trošku v jistých věcech slabší, ale úplně jsem zbožňovala střípky ze života Diany a Mathewa. Příběh Marcuse se mi líbil víc, víc mne to vtáhlo do děje oproti části co prožívala Phoebe. Bylo to milé navázání a prohloubení jejich žití.

Novinka od autorky úspěšné trilogie Čas čarodějnic

26.03.2021

Knižní novinky (12. týden)

21.03.2021

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019

Kniha Moc času v seznamech