Čas prílivu přehled

Čas prílivu
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445203/bmid_cas-prilivu-s7A-445203.jpeg 4 234 234

Hercule Poirot série

Vynikajúca detektívka kráľovnej zločinu – legendárnej Agathy Christie – sa odohráva v povojnovom Anglicku v roku 1946. Autorka nás zavedie na vidiek neďaleko Londýna, kam prichádza slávny detektív Hercule Poirot, aby spolu so superintendentom Spenceom riešil záhadný prípad v rodine Cloadovcov. Niekoľko týždňov po sobáši s príťažlivou mladou vdovou Gordon Cloade tragicky zahynie pri nemeckom bombovom útoku na Londýn. Vďaka tomu sa bývalá pani Underhayová stane výlučnou majiteľkou rodinného bohatstva Cloadovcov. Krátko nato Hercula Poirota navštívi švagriná nebohého muža, ktorá tvrdí, vraj „duchovia“ ju varovali, že prvý manžel Rosaleen Underhayovej ešte žije. Keď Poirota požiada, aby našiel nezvestnú osobu iba podľa indícií zo záhrobia, slávneho detektíva sa zmocnia pochybnosti, no ešte väčšmi ho máta pravý dôvod, prečo ho Kathleen Cloadová vlastne vyhľadala…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Slovenský spisovateľ

Taken at the Flood, 1948

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas prílivu. Přihlašte se a napište ho.

petrarka72
04.11.2024 5 z 5

Jeden z případů Lady ACh, který se velmi blíží noir příběhům. Chlapi, které z(de)formovala válka, ztráta jistot starého světa a dosud nenarozený nový. Má rodina Cloadových nárok na dědictví, protože vdova po mrtvém mecenáši dosud nepohřbila prvního manžela? Spletité, nepředvídatelné a velmi, velmi temné.

Mi-šu-le
24.07.2024 5 z 5

Kniha je super, Hercule Poirot se zde vyskytuje spíše až v druhé části, ale příběhu to neubírá na čtivosti. Jen jsem zklamaná z filmového zpracování, jelikož opět děj byl oproti knize upravený, a ne zrovna málo. Filmové zpracování se mi líbí samo o sobě, ale v porovnání s knihou si říkám, proč? Proč se děj musí tak výrazně měnit? Nakonec si snad přečtu opravdu všechny její knihy, které jsem viděla několikrát jenom proto, abych si to mohla porovnat. Jinak zážitek z četby opět výborný.

nikikostadinova
21.07.2024 4 z 5

Takže další kousek na cestě přečíst všechny díly Hercula Poirota. Klasicky dobrá Agatha Christie. Navíc tento díl patří mezi mé oblíbené v seriálové podobě. Pod jménem Čas přílivu tedy.

Kniha Čas prílivu v seznamech