Čas tvého života přehled

Čas tvého života
https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19468/mid_cas-tveho-zivota-2O1-19468.jpg 4 51 51

Kniha legendárního amerického spisovatele pojednávající o životních proměnách a osudových setkáních, o dlouhém i krátkém čase života jeho hrdinů. V přístavní krčmě v San Francisku se schází pestrá společnost, v níž nechybí barman-filozof, mladý boháč s filantropickými sklony, sadistický policajt, šlapka s nevinnou duší a její nesmělý nápadník, černošský pianista ani romantický pábitel... Právě toto prostředí dodává ději, jenž je mozaikou motivů rozsetých v ostatních Saroyanových dílech, na životnosti a působivosti a nechává vyznít i naplnění motta "v čase svého života snaž se žít". Své věčné dilema, zda říci lidské existenci ano, či ne, řeší spisovatel jednoznačně první z obou možností. Drama Čas tvého života svému autorovi zajistilo značný věhlas: rok po jeho uvedení za něj obdržel William Saroyan Pulitzerovu cenu, kterou však odmítl převzít s odůvodněním, že na odměny a ceny ve sféře umění nevěří. (Zdroj: přebal knihy)... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Eminent

The Time of Your Life, 1939

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čas tvého života. Přihlašte se a napište ho.

Netopyr07
21.03.2023 3 z 5

Splněno na Výzvu. Ten chlap má teda fantazii.... Přidávám se k názoru, že by stálo za to tu hru VIDĚT, ne jen číst. Lidskou komedii mám ale ráda!

a304
10.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Citace: "Je dobře, když člověk ví, že může mnohem víc, než si myslí." Mám ráda divadelní hry i eseje, tak mně kniha vyhovovala a přečtu si něco i dalšího.

TheCiko5
09.02.2017 5 z 5

Jedna z nejlepších divadelních her, co jsem měl možnost za poslední dobu číst. Figurám stačí krátká charakteristika v průběhu textu a zbytek si domyslí sám divák. Skvělá dramatizace jednotlivých pasáží, citlivé oddělení obrazů, správně kladený akcent na podstatná témata a v neposlední řadě skvělé dialogy. Nádherná práce.

Ocenění knihy (1)

1940 - Pulitzerova cena (Drama)

Kniha Čas tvého života v seznamech