Čekání na Lina přehled

Čekání na Lina
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115920/bmid_cekani-na-lina-n5T-115920.jpg 4 87 87

V Čekání na Lina autor čerpá ze své důvěrné znalosti současné Číny. Neočekávaně bohatý román plný citu nám představuje příběh Lin Kchunga, muže, který žije ve dvou světech: rozhoduje se totiž mezi dvěma ženami, jež si na něho činí nároky. Přitom se pohybuje v politickém minovém poli společnosti, která je strukturovaná tak, aby kontrolovala každý jeho pohyb a dusila touhy jeho duše. Cha Ťin sleduje vývoj svého hrdiny v různých periodách jeho rozhodování, váhání a jednání. Autor zároveň velmi dovedně spojuje popis všedního života v Číně nedávné doby, v zemi, kde se požadavky touhy po obyčejném lidském štěstí neustále potýkají s vahou staletí starých obyčejů, s univerzálním příběhem tragické lásky. Cha Ťin za román získal r. 1999 Národní knižní cenu a Faulknerovu cenu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon

Waiting, 1999

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekání na Lina. Přihlašte se a napište ho.

mau
12.07.2024 5 z 5

Mně bylo Lina líto. Nějak vlastně chápu jak se cítil. Pocity člověka jsou komplikovaná záležitost a někdy není všechno dokonale čitelné. Život v Číně je noční můra. Velmi smutná kniha.

Twoo
18.02.2024 5 z 5

Vetsinu knih posilam po precteni dal, ale tuhle si nechavam, prestoze i kdyz vzdalena spolecensky i lokalitou, tak me hodne zasahla. Samozrejme vnimate ten celospolecensky kontext, ale nakonec je to vzdycky o lidech. A Lin byl proste ukazkovej hajzl.

Radimka
24.06.2023 5 z 5

Knížka ze života v Číně nedávné. Docela mě to dostalo, příběh o chlapíkovi, který se snažil 18 let rozvést a nakonec to dopadne tak, že už je na všechno pozdě - na lásku i na život. Jestli jsme měli hroznej pocit z nesvobody za totáče, tak tohle je teprve hukot.

Ocenění knihy (2)

2000 - PEN/Faulkner Award for Fiction
1999 - National Book Award (Fiction)

Kniha Čekání na Lina v seznamech