Čekárny mého života přehled

Čekárny mého života
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487629/bmid_cekarny-meho-zivota-FqU-487629.png 4 60 60

V esejisticky laděných a výrazně autobiograficky postavených textech nabízí autorka nejrůznější metamorfózy a variace čekání jako konkrétní situace nebo duševního stavu člověka, vystaveného životu a jeho peripetiím. Autorka vychází z vlastní životní zkušenosti a nabízí širokou škálu možností, které pod pojmem čekání nastaly v čase či prostoru v různých okamžicích jejího života. Hlubokou a nelehkou životní zkušeností inspirované úvahy nad prožitkem čekání (ve smyslu konkrétním i abstraktním) v nejrůznějších životních situacích vedou autorku k pozastavení nad mnohotvárností tohoto stavu, ať se to týká konkrétního časového prožitku nebo psychického či citového rozpoložení. Ve velkorysém tematickém oblouku, od čekání na zrod nového člověka až po závěrečnou úvahu nad očekáváním jeho konce, se autorka opírá o konkrétní okamžiky a události vlastního života a nenásilně vybízí čtenáře k zamyšlení nad tématem, které přes všechnu moudrost a hloubku nepostrádá prvky určité hravosti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čekárny mého života. Přihlašte se a napište ho.

Greengrass
18.08.2023 5 z 5

"A co budu dělat, až umřu? Nesmyslná myšlenka? Kdo ví. Rozhodně útešná a vzpružující. Neboť takhle člověk nečeká na definitivní konec, nýbrž na vysněnou možnost nějakého neznámého, bezpochyby naprosto jiného začátku."

Hani77
11.02.2023 5 z 5

Velice příjemné čtení o čekárnách celého světa. Rozhodně se při nejbližší příležitosti dojdu podívat na pražskou hlavní poštu, protože to musí být úžasné místo :⁠-⁠). Nikdy mě nenapadlo přemýšlet o tom, kolik času člověk stráví v čekárnách. V knize se odráží autorčin život, který zřejmě nebyl lehký, ale všechny těžké situace popisuje z té optimistické stránky, i čekárnu na onkologii líčí jako místo plné radostí. Neuvěřitelně pozitivní kniha.

babicka_amalka
02.01.2023 4 z 5

texty paní Reinerové mám ráda - a ani tyhle mě nezklamaly;

Nové eknihy zdarma (únor)

04.02.2020

Kniha Čekárny mého života v seznamech