Celou tu dobu přehled
Rachael Lippincott , Mikki Daughtry
Od autorek nezapomenutelného příběhu Pět kroků od sebe. Kyle a Kimberly jsou na střední škole dokonalým párem a plánují společnou budoucnost, dokud nedojde k tragické autonehodě, po které se Kyle probudí v nemocnici s poraněním mozku. Kimberly nehodu nepřežije. Nikdo v Kyleově okolí nerozumí tomu, čím si Kyle prochází. Až na Marley. Marley se snaží vypořádat s vlastní ztrátou, o které je přesvědčená, že ji zavinila. Když se jejich cesty protnou, Kyle má pocit, že v Marley konečně našel člověka, který pochopí vše, co doposud nikdo nedokázal. Když se společně snaží zahojit své rány, jejich vzájemné pouto i city sílí. Kyle ale nedokáže setřást pocit, že se schyluje k dalšímu tragickému okamžiku, který znovu obrátí jeho život naruby...... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2021 , Yoli (ČR)Originální název:
All This Time, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Celou tu dobu. Přihlašte se a napište ho.
Málo kdy nevím, co mám říct, nebo myslet, tahle kniha to dokázala...
KYLE - beznadějný romantik, má velké srdce, naděje, nevzdává se. Jeho postava byla taková obyčejná.
MARLEY - Plachá dívka, která rozumí Kylovi jako nikdo v jeho okolí. Je citlivá, tichá, má v sobě takovou tíhu výčitek a bolesti, jen díky Kylovi se léčí navzájem.
Tahle kniha je úplně jiná, než jsem kdy četla a asi na dlouho. První část jsem si říkala, co to čtu... Bylo to náročné, kdy se Kyle vyrovnává se ztrátou své lásky. V reálném světě je to naprosto normální, ale nechcete o tom vyčíst celou knihu. Pak v druhé části přichází na scénu Marley, díky které ten příběh nabírá směr, začíná bavit, to jejich sbližování a vývoj mě tak bavilo. Ty "drobnosti", co mají ke konci větší význam.
Plot-twist - pak najednou přijde zvrat, kterým si říkáte: Cože? Co to bylo? Nechápete a nemůžete přestat číst, chcete vědět, co bude dál. Nechápete. Byl to velký wau efekt.
Čtení knihy mi velmi narušovali představy, "halucinace", sny, představy, dej mimo realitu - ve finále zjistíte, proč to všechno bylo, že to dělalo ten děj, ale stejně mě to dost rušilo, byla jsem zmatená. Je to prostě jiná kniha, než jsme zvyklí.
Kniha je psána docela čtivě, je útlá, je to taková jednohubka. První třičtvrtě knihy se extra nic neděje, ale poslední čtvrtina vás nenechá v klidu a vy do poslední stránky nevíte, jak to skončíte. Oči mi slzely, což znamená, že mě to vtáhlo.
Kniha má silné témata - smíření se se ztrátou blízké osoby, výčitky a v neposlední řadě traumata - to vše, co dokáže náš život poznamenat. Jak je těžké najít osobu, která vám bude rozumět, jak je těžké se v tom dnů svěřit, požádat o pomoct a nebo dovolit ostatním se o to alespoň pokusit.
Podtrženo sečteno - knihu doporučuji i mladším čtenářům, těm, co si prošli, prochází ztrátou, co jim nevadí náročnější příběhy, které vás dokážou dojmout, zamyslet se, ale třeba pohladit po duši. Tahle kniha byla rozhodně zážitek, i když bych na začátku řekla, že bude mít sotva 2 hvězdy.
(SPOILER)
Na začátku si říkáte Tyjo dobrý, ale připomíná mi to lovestory z americkýho seriálu.
A pak najednou jsem u TÉ kapitoly, kde se vám příběh obrátí naruby a jen zíráte.
A když si myslíte, že už je to všechno, tak zase ne.
Do poslední stránky máte zatajený dech, jak to teda nakonec dopadne.
Parádní kniha :)
Knižní novinky (10. týden)
06.03.2022
Knižní novinky (37. týden)
12.09.2021
„Sny se asi opravdu stávají skutečností.“
Kniha Celou tu dobu v seznamech
V téhle knize není nic tak jak si myslíte. Nikdy. Pokaždé se ukáže, že je něco ve skutečnosti jinak. A i tak jsem v knížce nebyla ztracená. Nechápu, jak se to autorkám povedlo.