Volání vlka přehled

Volání vlka
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447845/bmid_volani-vlka-ZCt-447845.jpg 4 393 393

Čepel krkavce série

1. díl >

Vélin Al Sorna je žijící legendou, jeho jméno zná celé království. Právě pod jeho vedením byly dobyty celé říše, právě jeho meč vítězil v urputných bitvách a jen díky jeho oběti bylo poraženo zlo strašlivější než cokoli, co tento svět dosud spatřil. Zvítězil v nespočtu bitev, avšak zaslouženou slávu vyměnil za poklidný život v Severních provinciích Sjednoceného království. Nyní se však ze zámoří proslýchají zvěsti o armádě zvané Ocelová horda, kterou vede muž považující se za boha. Vélin po další válce netouží, ale když se dozví, že žena, kterou kdysi ztratil, upadla do zajetí Hordy, rozhodne se s touto novou, mocnou hrozbou utkat tváří v tvář. Vélin proto putuje do říší Králů obchodníků, země, kde všemu vládne čest a intriky. Právě tam, za zvuku bubnů, jež svolávají znesvářené země do války, si Vélin uvědomí strašlivou pravdu: existují bitvy, ve kterých zvítězit nedokáže možná ani on.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Host

The Wolf's Call, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání vlka. Přihlašte se a napište ho.

jarda007
13.11.2024 3 z 5

Šílený božský dobyvatel mi přijde jako pitomost.
Trošku slabší už mě to moc nebavilo.

Elapheg
06.09.2024 5 z 5

Možný spoiler:
Konečně jsem se dostal k sérii: Čepel krkavce, knize: Volání vlka, která následuje po sérii: Stín krkavce. Volání vlka je první kniha duologie: Čepel krkavce, ale v porovnání s předchozí trilogií je to kniha čtvrtá a předposlední. V knize Volání vlka se jako vždy hodně bojuje a celá kniha se věnuje přípravě na steč, ale ty bitvy, to prostě prožíváte s hlavními hrdiny, zde Vélin Al Sorna, který je mou srdcovou záležitostí. Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval v předchozích i nových postavách z předchozí série, protože jsem Volání vlka četl asi půl roku po Královně ohně, posledním dílu: Stínu krkavce. Vélin Al Sorna žije ve Sjednoceném království, které nedávno zažilo krvavou válku a snaží se tak žít v poklidu. Jeho klid však naruší starý nepřítel, od kterého se Vélin dozvídá, že Šerin, jeho bývalá milovaná se nachází v nebezpečí, protože zemi, kde Šerin žije má napadnout Ocelová horda, kterou vede zdatný válečník považující se za Boha. Vélin po další válce netouží, ale Šerin na holičkách nemůže a nechce nechat, protože je jeho srdci velmi blízká a tak se rozhodne vydat se do země kupeckých králů, kde Šerin žije, aby ji odvedl pryč. Jenže vše se v knize zamotá více a Vélin a jeho družina se střetu s Ocelovou hordou nevyhnou. Bude muset zase bojovat a i chtít válčit, aby ochránil svému srdci nejbližší a taky porazil fanatika. Jenže vůdce Ocelové hordy je velmi nebezpečný nepřítel a má nejen početné vojsko. Dokonce i tak zdatný válečník, jakým je Vélin al Sorna, možná tentokráte nebude schopen nepřítele porazit, nebo ano? A jakou cenu bude muset Vélin zaplatit tentokráte? Podaří se mu zachránit Šerin? A jak bude Šerin reagovat na Vélina po tak letitém odloučení? To už si přečtěte sami. Je to opět poutavě napsaná hrdinská fantasy, jakou umí právě můj oblíbenec: Anthony Ryan, jehož sérii s Vélinem jsem zcela propadnul a jelikož je konec značně otevřený, je dost možné, že se hned vrhnu na pokračování: Černou píseň, uvidíme. :-) Každopádně Volání vlka hodnotím pěti hvězdičkami a doporučuji všem čtenářům, kdo mají rádi bitvy, meče, šípy, šavle, kopí, obléhaní vojsky, souboje a to vše okořeněné magickými schopnostmi, ano, pro tyto čtenáře je tato pětice knih také dělána a vůbec nemusí vadit, že jsou zde i nadpřirozené schopnosti, protože to hlavní je o člověku a jeho válečném umu, co se bojovníků týče. Jen začněte trilogií: Stín krkavce, protože knihy na sebe dějově strašně navazují. A pro fantasy čtenáře. Uvažujete o hrdinské fantasy? Anthony Ryan by mohlá být dobrá volba. :-)

Zrzka91
02.08.2024

Takové to, kdy Vás nadchne název knihy a tak si jí koupíte. Pak zjistíte, že má samozřejmě předchozí díly. Musím ovšem říct, že ačkoliv neznalá předchozích dílů jsem se po nějaké době mezi postavami zorientovala :) Kniha se mi moc líbila :) a už mám doma závěrečný díl. Pak si přečtu předchozí, aby mi vše zapadlo do sebe skrz postavy :)

10. ročník KNIHOMÁNIE startuje ve středu!

19.10.2020

Knižní novinky (43. týden)

18.10.2020

Kniha Volání vlka v seznamech