Černá krabice přehled

Černá krabice
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498186/bmid_cerna-krabice-JVU-498186.jpg 4 441 441

Judas Coyn býval jedním z death-metalových bohů. Jeho výstřelky z mládí jsou proslulé, stejně jako záliba v podivnostech. V jeho děsivé sbírce se najdou sadistické filmy, ale také kuchařka pro kanibaly nebo oprátka z oběšence. Největším klenotem je ovšem předmět, na který narazil v internetové aukci: Prodám nejvyšší nabídce ducha svého nevlastního otce... Za tisíc dolarů se Judas stane pyšným majitelem saka po mrtvém muži, v němž údajně přebývá jeho duch. Judas nemá strach. S duchy bojoval celý život – s duchem násilnického otce, duchy lásek, které bezohledně opouštěl, členů kapely, jež zradil. Jeden duch navíc ho stěží rozhodí. Když ale dorazí jeho poslední objev, v úhledně zabalené v černé krabici, Judas zjistí, že inzerát nelhal. Boj o holý život začíná.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Beta-Dobrovský

Heart-Shaped Box, 2007

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá krabice. Přihlašte se a napište ho.

šlejfířka
03.12.2024 5 z 5

Líbilo se mi to víc než některé knížky od tatíčka.

veronika4001
24.11.2024 3 z 5

Se strnulým klimatem, dusnou atmosférou, těžkou identifikací mi to připomíná severský horor. Je to transcendentní, šílené až bizarní, psychologické. Nepředvídatelné.
Bohužel velkým mínusem byl zmatek, kdy chvílemi nebylo jasné, co je skutečné a co ne. Nebyly vymezeny hranice mezi myšlenkami hlavní postavy, mezi jejimi halucinacemi smísenými se sny, mezi jejími rodiči a duchem. Sny měla hlavní postava často a co to reálné? Co bylo jejím prožitkem a co bylo skutečné, všední?
Pro velký chaos dávám tři hvězdy.

DzordanoChruno
04.11.2024 5 z 5

Veľmi dobre vystavaný príbeh. Horrory moc nečítam a nepoznám (toto sa ku mne dostalo náhodou) a chápem, že pre znalcov oboru tam môže byť zopár klišé a rušivý happyend, mne to však sadlo a nielen ako celok, ale aj detaily. Prvá časť bola skutočne mrazivá a páčili sa mi niektoré obrazy (duálne psy), hlbšie zamyslenia, sondy do duše děd-metalistu, či opis návštevy v záhrobnom svete. Road "movie" priniesol zmenu atmosféry. Záver bol za mňa v poriadku - upokojujúci. Príjemné prekvapenie.

Bouřlivá doba, Mysli na mě a další knižní novinky (32. týden)

07.08.2022

Ocenění knihy (3)

2008 - Locus Awards (Best First Novel)
2008 - International Thriller Writers Awards (Best First Novel)
2007 - Bram Stoker Award (Best First Novel)

Kniha Černá krabice v seznamech