Černá věž přehled

Černá věž
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31465/bmid_cerna-vez-sJy-31465.jpg 4 50 50

Francie se na počátku 19. století zmítá v porevolučním období plném nejistot a hrozících otřesů. V této atmosféře strachu a nepokojů se za podivných okolností setkávají doktor Hektor Carpentier a policejní vyšetřovatel Eugene Vidocq, bývalý slavný zločinec a trestanec, později neméně proslulý policista, zakladatel slavné pařížské Sureté, známý svými neortodoxními vyšetřovacími metodami. Díky deníku Carpentierova otce se octnou na stopě případu, který by mohl změnit francouzské dějiny: odhalí totiž existenci vězně drženého po mnoho let v takzvané černé věži, který je s největší pravděpodobností potomkem Ludvíka XVI., tedy zákonným dědicem francouzského trůnu (a měl být proto již dávno mrtvý). Čím více se však potvrzuje jejich domněnka, tím větší nebezpečí hrozí jak objevenému následníkovi, tak jim samotným. Lid stále lační po královské krvi a gilotina je připravená... Historicko-dobrodružný román Černá věž amerického spisovatele Louise Bayarda překvapí jak svěžím a nápaditým způsobem podání napínavého příběhu, tak i umným a zdařilým zasazením fiktivní zápletky do reálných kulis nelehké doby francouzských dějin.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

The Black Tower, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá věž. Přihlašte se a napište ho.

VA_Krtek
24.01.2024 4 z 5

Tuhle knihu jsem si koupil v levných knihách za 40,-Kč abych se nenudil ve vlaku a musím říct, že jsem byl až překvapenej jak mě to zabavilo. Nemám výhrad. Žádné světové dílo to samozřejmě není, ale ani to nemá ambice jím být. Spokojenost.

Ignis
10.12.2020 3 z 5

Odpoledne strávené v příjemné společnosti, trocha tajemna, vtipu a napětí. To je Černá věž.

MaxQ
19.02.2019 4 z 5

Celkem zajímavý děj, napůl realita, napůl fikce, proč ne. Bohužel se obávám, že za pár měsíců už nebudu tušit, o čem to bylo. Asi nejvíc překvapil závěr příběhu, který se rozjel tak prudce, že jsem si ten odstavec musel přečíst dvakrát, abych měl jistotu, že mi neuniklo aspoň nějaké varování. Neuniklo. Prostě vyvrcholení přišlo opravdu nečekaně.

Kniha Černá věž v seznamech

v Mé knihovně71x