Černý dort přehled

Černý dort
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513951/bmid_cerny-dort-QYc-513951.jpg 4 151 151

Když Eleanor Bennettová zemře, zůstanou po ní dvě děti, Byron a Benny, a bizarní dědictví: černý dort, upečený podle rodinného receptu s dlouhou historií, a hlasová zpráva. Jejím prostřednictvím Eleanor sdílí bouřlivý příběh o tvrdohlavé mladé plavkyni, která utekla z rodného ostrova poté, co čelila podezření z vraždy. Srdceryvné svědectví ale nevysvětlí všechno a záhada pohřešovaného dítěte teď může zpochybnit vše, co Byron a Benny dosud o svém původu věděli. Dokážou sourozenci urovnat dávno vychladlé vztahy, dobrat se Eleanořiny skutečné minulosti a vyplnit její poslední přání: podělit se o černý dort, až přijde správný čas? Svede je odhalení matčina tajemství blíž k sobě, nebo je ještě více rozdělí?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora

Black Cake

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý dort. Přihlašte se a napište ho.

knihovna22
19.11.2024 3 z 5

Dle hodnocení mi tahle kniha přijde kapku přeceňovaná. Vlastně to není poprvé, co jsem se pustila do knihy, kterou doporučuje dle obálky Barack Obama - a kupodivu, dost podobné téma - útisk černochů, homosexualita - a stejná nuda. Asi tak - neurazilo - nenadchlo.

mnohoknih
17.08.2024 3 z 5

Mohl to být zajímavý příběh, ale spíše měl tendenci člověka nudit. Mohl to být tajemný a napínavý příběh, ale pro první náhodě bylo jasné, jak bude zhruba pokračovat. Ani nechápu, proč se kniha jmenuje Černý dort. Kvůli kusu buchty v mrazáku? Nebo je to alegorie, když hrdinové jsou převážně černoši? Benny a Byron jsou sourozenci, kteří spolu toho času nemluví. Jako obvykle kvůli jednomu nepochopení. Lidi se všeobecně málo vnímají a následky je pak překvapí. Jejich matka to vyřešila šalamounsky, nahrávkou, kde vysvětlila svůj život, svoje rozhodnutí. Podle mě příběh ukazuje jediné. Tak strašně se snažíme, aby se naše děti měli lépe než my, až se mají daleko hůř. A je jedno jaké jsou národnosti.

michaela2338
26.07.2024 3 z 5

Téma v zásadě zajímavé, avšak podáno poněkud rozvláčně. Pasáže, které děj posouvaly, byly fajn, ale už méně kapitoly, kde se postavy pitvaly ve svých pocitech.

Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)

16.04.2023

Kniha Černý dort v seznamech