Černý drahokam přehled
Michael Moorcock
Kouzelná hůlka série
1. díl >
První kniha cyklu Kouzelné hůlky. Středověká fantasy, kde nic není, jak má být. Celou Evropou táhnou divoké hordy rozpínavého Granbretanu a rozsévají zkázu a utrpení. Jedna země za druhou podléhá a je nucena sloužit Temným pánům. Jen na jihu Francie se úporně brání svobodná provincie Kamarg, v níž vládne slavný a moudrý vojevůdce hrabě Brass... Michael Moorcock napsal příběh plný hrdinství, lásky, obětavosti, bojů a intrik. Inspiroval se dávnou legendou o kouzelné hůlce, která dává svému majiteli neobyčejnou moc. Ale zatím to vypadá, že je to právě ona, kdo vládne a smrtelníci jsou jen její služebníky.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 1993 , Laser-books (Laser)Originální název:
The Jewel in the Skull, 1967
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý drahokam. Přihlašte se a napište ho.
Michael Moorcok mě mile překvapil s tímto nápaditým tématem,který nenechá čtenáře ani vydechnout.Moc pěkné
Po knize jsem sáhl jenom proto,aby zkrátila mé čekání na jinou(rozuměj lepší) knihu.Průměrná fantasy,která nesahá takovému Conanovi,ani po pupík.50%.
Kniha Černý drahokam v seznamech
1998 | Elrik z Melniboné |
2001 | Černý drahokam |
1992 | Královna mečů |
1994 | Král mečů |
1992 | Kníže mečů |
Michael Moorcock nám zde představuje klasickou fantasy umístěnou v kulisách středověku. Tématem je hrdinný boj provincie Kamarg proti rozpínavému Temnému impériu Granbretanu. Hlavní roli hraje samozřejmě Kouzelná hůlka s neobyčejnou mocí a potom také statečný Dorian.