Černý merkurit přehled
Vojtěch Matocha
Audiokniha Prašina – Černý merkurit je pokračováním úspěšného dobrodružného příběhu z tajemné pražské čtvrti. Napsal Vojtěch Matocha, načetl Matouš Ruml. Prašina #2 Za tajemstvím, ukrytém v nebezpečných zákoutích Krchlebů...
Romány Literatura česká Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , TympanumInterpreti: Matouš Ruml
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý merkurit. Přihlašte se a napište ho.
Jako první díl. Užila jsem si to. Mělo to spád, bylo to temné a dobrodružné. Žádné protahování děje z jedničky.
První díl jsem přečetl za jeden den. Tady jsem se průběžně ztrácel. Vzhledem k tomu, že jsem nenakoupil všechny tři díly najednou, tak mi odkazy ala Cimrman "víte to bylo v prvním dílu tak" mi po půl roce po přečtení trochu unikaly.
Knižní novinky (42. týden)
14.10.2019
Kniha Černý merkurit v seznamech
2018 | Prašina |
2019 | Černý merkurit |
2020 | Bílá komnata |
2022 | Křídový panáček 1/7 |
2021 | Prašina: Kompletní trilogie |
Vzhledem k tomu, že jsem četl první díl, který se mi moc líbil, byl pro mě druhý díl jasnou volbou a moc jsem se na něj těšil.
Trochu jsem se obával, abych nebyl po nadšení z prvního dílu tentokrát zklamaný, ale mé obavy byly zbytečné. Hned po přečtení, prvních pár stran, jsem byl opět plně vtažen do děje a můj příběh pokračoval.
Hlavními postavami knihy jsou opět Jirka a En, jejichž příběh se bude tentokrát točit kolem černého merkuritu (což je výbušnina), který chtějí zneužít jejich nepřátelé. Mezi nepřáteli je i Jirkův strýc, který chce získat černý merkurit pro částečné zničení Prašiny. Jirka a En si projdou společně těžkými a nebezpečnými zkouškami, které mohou ovlivnit i jejich přátelství. Postupně vypluje na povrch, že mají před sebou navzájem různá tajemství. V tomto díle se objeví mnoho nových postav a zároveň zmizí některé postavy z prvního dílu. Příběh na mě působil temně, byl opět napínavý a chvílemi jsem dokázal s hlavními hrdiny prožívat jejich strach i smutek. Vše končí otevřeně a spousta věcí zůstává nevysvětlena, takže se už moc těším, až si přečtu i třetí díl. Knihu všem určitě moc doporučuji.