Červená stuha přehled

Červená stuha
https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85789/bmid_cervena-stuha-J1a-85789.jpg 4 37 37

Terezínské ghetto očima dítěte. Červená stuha je soubor tří povídek, v nichž autorka zprostředkovává vlastní zkušenost malého dítěte v terezínském ghettu. Příběhy viděné dětskýma očima a vyprávěné dětským jazykem jsou určeny především malým čtenářům, ale působivý text osloví i dospělé. Povídky jsou doslova postaveny na obrazech – ze slov i výtvarných. Vedle obrazů hladu, strachu, smutku tu stojí zážitky blízkosti, radosti a malých vítězství.... celý text

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Portál

Red ribbon

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červená stuha. Přihlašte se a napište ho.

Bonda
30.05.2024

Smutné vzpomínky na život holčičky v Terezíně, věčný hlad a trápení, ale i odvahu a přátelství. Krásné autorské ilustrace. Obsahuje fantazijní prvky. Osobně bych četla dítěti asi ve věku osmi či devíti let, ale těžko soudit, také záleží na psychické odolnosti malého čtenáře. Závěr dává jen opatrnou naději. Přesto je výborné, že takové knihy a svědecké dokumenty přístupné pro děti máme, a k dětem by se podle mě dostat měly.

Nicole_picole
22.01.2021 5 z 5

Život malé holčičky v terezínském ghettu, která neví, že se vlastně jedná o ghetto. Hezké a zároveň smutné.

Zorka
20.08.2019 3 z 5

Červená stuha má opravdu krásné ilustrace. Nevím, jestli bych ji doporučila dětem. Jen dospělý totiž dokáže pod tou skořápkou dětské naivity vidět i tu hrůzu.

Kniha Červená stuha v seznamech

Židé druhá světová válka (1939–1945) ghetto Terezín