Červený obojek přehled
Jean-Christophe Rufin
V létě roku 1919 se protnou příběhy uvězněného válečného hrdiny, vojenského soudce a ženy. Klíčem k neobvyklému případu, který vojenský soudce přijel vyřešit do pustých kasáren, se stane vojenský pes Vilém, který prožil všechny strasti první světové války.
Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: 2015 , GaramondOriginální název:
Le Collier Rouge, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený obojek. Přihlašte se a napište ho.
Velmi příjemné překvapení. Dva muži a pes (žena je jen vedlejší postava) těsně pro Velké válce: místní muž - válečný hrdina - uvězněný za něco strašného, odsouzeníhodného; spravedlivý vojenský soudce, který nechce vynést rychlý soud jen podle toho, jak věci vypadají, ale chce vědět, proč. A venku na ulici vězňův pes, který celé dny a noci štěká a štěká. Je to román o válce a hodnotě jednotlivých životů ve válce, o utopickém plánu na ukončení válčení a zabíjení, který nakonec selhal.
Je to velmi čtivá tenká knížka se skvělou atmosférou. Až na ten konec. Hollywoodský závěr si tenhle komorní protiválečný román nezasloužil.
Kniha Červený obojek v seznamech
2015 | Nesmrtelná túra do Compostely |
2015 | Červený obojek |
2008 | Adamova vůně |
2017 | S leopardem v patách: Zápisky lékaře nomáda |
1999 | Vyslanec Jeho veličenstva |
Vcelku ucházející kniha o zvláštním vztahu oddanosti psa a člověka, ale přiznám se, že jsem od knihy čekala trochu víc.